Inconştienţa bărbatului din Galaţi infectat cu noul coronavirus. A circulat cu un microbuz şi este posibil să fi transmis virusul la alte 17 persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Virgil Simonescu
FOTO Inquam Photos / Virgil Simonescu

Bărbatul, în vârstă de 72 de ani, a aterizat pe aeroportul Otopeni şi a urcat într-un microbuz, circulând pe ruta Bucureşti – Urziceni – Buzău – Brăila – Galaţi. Autorităţile îi caută pe toţi cei cu care gălăţeanul a intrat în contact în timpul călătoriei, după ce rezultatele analizelor au confirmat că este infectat cu noul coronavirus.

Bărbatul de 72 de ani, din Galaţi, care a venit din Lombardia (Italia), a fost  infectat cu noul coronavirus (COVID-19), acesta fiind al 13-lea caz confirmat pe teritoriul României.

În momentul de faţă, 700 de persoane sunt izolate la domiciu în judeţul Galaţi, patru persoane au fost plasate în carantină, iar alte trei sunt internate.

Autorităţile încearcă acum să identifice toate persoanele care au intrat în contact cu bărbatul de 72 de ani după ce acesta a aterizat pe Aeroportul Otopeni, pe 29 februarie.

”Sunt rugate să se izoleze la domiciliu şi să contacteze în cel mai scurt timp autorităţile, la numărul 0744.630.508 (DSP Galaţi), persoanele care în data de 29 februarie a.c. au circulat spre Galaţi, folosind microbuzul, cu plecare din Bucureşti (Gara de Nord).

Sunt vizate persoanele care au folosit cursa cu plecare de la ora 12.15, cu puncte de îmbarcare pe str. Baldovin Pârcălabul şi IDM Basarab. Microbuzul folosit este marca IVECO, de culoare albă, are numărul de înmatriculare B 83 ZAD, şi a circulat pe ruta Bucureşti – Urziceni – Buzău – Brăila – Galaţi. Precizăm că această cursă a fost folosită de aproximativ 17 pasageri”, au precizat reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite