Echipajul ambulanţei care l-a preluat pe primul bucureştean cu coronavirus, în risc de contaminare: „Au crezut că are colită, nu au îmbrăcat costumele”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii microstaţiei Ambulanţei sector 3 sunt în alertă.
Angajaţii microstaţiei Ambulanţei sector 3 sunt în alertă.

Echipajul ambulanţei care l-a dus la spital pe primul bucureştean depistat cu coronavirus nu a îmbrăcat echipamentul special de protecţie, întrucât suspiciunea în cazul său a fost de colită. Acum, asistenta este izolată acasă, iar ambulanţierul se află în Bulgaria.

Un angajat al Ambulanţei Bucureşti a mărturisit că, „la microstaţia Ambulanţei Sector 3, cei care au asigurat transportul la spital al bărbatului de 49 de ani, venit din Italia, sunt foarte îngrijoraţi că s-ar fi putut contamina”. Este vorba de primul echipaj care a ajuns vineri seară, la ora 21.00, la domiciliul bărbatului.

„Pacientul vomita şi avea febră. Nu tuşea şi nu avea dificultăţi la respiraţie. Suspiciunea era de colită. Aşa că oamenii nu aveau de ce să apeleze la costume, pe care le luăm din Centrală dacă există suspiciune de coronavirus”, a povestit doctorul Victor Zota, şeful Ambulanţei Sectorului 3,  pentru Libertatea.

Acesta a mai declarat că: „Pacientul a mers pe picioarele sale la ambulanţă, contactul a fost doar cu asistenta şi cu ambulanţierul, nu şi cu şoferul. L-am dus la Balş, i s-au luat analize şi apoi înţeleg că s-a întors la familie. Când sâmbătă, pe la ora 17.00, cei de la Balş l-au depistat pozitiv, l-au dus acolo şi ni s-a comunicat şi nouă. Atunci am băgat-o pe asistentă la izolare, acasă, unde va sta 14 zile”.

Despre ambulanţier, Zota a precizat că acesta este „într-un scurt concediu în Bulgaria”: „Da, este în Bulgaria, alături de mai mulţi colegi, nu s-a putut întoarce în noaptea asta. El va veni mâine în ţară, i se va recolta sânge, i se vor face şi lui analize şi va sta izolat timp de 14 zile”.

Primul pacient diagnosticat cu coronavirus în Capitală este un bărbat în vârstă de 49 de ani care s-a întors de la Roma pe 29 februarie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite