Premierul de la Chișinău: Când ne așteptăm să ne bucurăm de pace și împăcare, Kremlinul lansează rachete

0
Publicat:

Natalia Gavrilița s-a arătat profund întristată și revoltată de atacurile ruse asupra Ucrainei. Premierul spune că moldovenii sunt solidari cu ucrainenii și condamnă actele de agresiune. 

Natalia Gavrilița condamnă atacurile ruse în Ucraina. FOTO: Facebook.com/ Natalia Gavrilița PM
Natalia Gavrilița condamnă atacurile ruse în Ucraina. FOTO: Facebook.com/ Natalia Gavrilița PM

,,Sunt profund întristată și revoltată de atacurile rusești cu rachete asupra Ucrainei care au avut loc în această zi. Aceste atacuri barbare au dus la distrugerea infrastructurii pașnice și la pierderi umane. În timpul sărbătorilor de iarnă, când ne așteptam să ne bucurăm de pace și împăcare, Kremlinul lansează rachete. Noi, ca țară vecină a Ucrainei, ne alăturăm în solidaritate cu poporul ucrainean și în condamnarea acestor acte de agresiune”, a scris șefa Cabinetului de miniștri pe rețelele sociale.

Și reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene din țara vecină au condamnat acțiunile brutale ale Rusiei în Ucraina. ,,MAEIE condamnă cu fermitate agresiunea brutală a Rusiei împotriva Ucrainei, care urmărește distrugerea infrastructurii critice și uciderea civililor. Lansarea în dimineața zilei de astăzi a peste 100 de rachete rusești în direcția marilor orașe ucrainene, inclusiv a regiunilor limitrofe cu țara noastră este inacceptabilă”.

Totodată, angajații MAEIE au menționat că moldovenii care se află în aceste zile în țara aflată în război și au nevoie de ajutor se pot adresa fie angajaților misiunii diplomatice de la Kiev, fie consulatului de la Odesa. ,,Ambasada noastră la Kiev și consulatul de la Odesa activează în continuare și oferă la necesitate suport informațional și consular cetățenilor Republicii Moldova din Ucraina”, au spus aceștia.

Iar președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că bombardarea în plină iarnă este o crimă care trebuie pedepsită. ,, În timp ce o lume întreagă trăiește bucuria sărbătorilor de iarnă, Rusia continuă să aducă distrugere și moarte în Ucraina”, a scris președinta Republicii Moldova pe pagina sa de Facebook.

Unul dintre cele mai puternice atacuri aeriene 

Federația Rusă a lansat joi dimineața un val masiv de rachete asupra mai multor orașe ucrainene, între care Kiev, Odesa, Cernihiv, Jitomir și Dnipropetrovsk. Consilierul prezidențial, Aleksei Arestovici, susține că este vorba de peste 100 de rachete și este unul dintre cele mai puternice atacuri aeriene lansate până acum de Rusia. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite