Poșta Română a trecut Prutul. Primul oficiu poștal deschis la Chișinău

0
Publicat:

Compania Națională Poșta Română a inaugurat în capitala Republicii Moldova prima subsidiară externă. Astfel, autoritățile române doresc să asigure o interacțiune mai bună între cetățenii țării vecine și cei ai României.

La Chișinău a fost deschisă prima filială externă a Poștei Române. Foto: Posta-romana.ro
La Chișinău a fost deschisă prima filială externă a Poștei Române. Foto: Posta-romana.ro

“A fost o dezvoltare naturală a Companiei Naționale Poșta Română către Republica Moldova. În acest fel, aducem lumea mai aproape. Încercăm să creăm acest pod și în industria noastră, prin care să conectăm și mai bine cetățenii din Republica Moldova cu cetățenii României”, a declarat Valentin Ștefan, directorul general al Companiei Naționale Poșta Română.

În acest mod, autoritățile își doresc să crească semnificativ volumele actuale și frecvența rutelor poștale dintre cele două state. 

“Poșta Română a trecut Prutul și mă bucur să fim astăzi aici, la acest moment simbolic. Este o relație cu totul și cu totul specială și cred că se încadrează în acest vis pe care îl avem împreună, al spațiului digital comun”, a spus Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Deschiderea primei subsidiare externe a Poștei Române la Chișinău este o acțiune în cadrul ,,România – hub logistic“, proiect prin care Poșta Română intenționează să sprijine integrarea spațiului geografic al Republicii Moldova în vederea dezvoltării unui nod logistic important în zona Europei de Sud–Est.

Filiala a fost deschisă în urma memorandumului privind strategia de dezvoltare a Poștei Române prin Digitalizare - Automatizare – Robotizare-Tehnologizare, act aprobat de Guvern în luna aprilie a acestui an, document prin care reprezentanții companiei și-au asumat internaționalizarea, elaborarea unor strategii pe termen lung cu privire la extiderea ariei de activitate.

Tot în Republica Moldova, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării de la București, Sebastian Burduja, a avut o întrevedere cu viceprim-ministrul pentru digitalizare de la Chișinău, Iurie Țurcanu. Cele două instituții cooperează la nivel digital, iar Sebastian Burduja a anunțat că România va prelua mai multe competențe digitale din țara vecină, între care notificarea cetățeanului atunci când statul îi accesează datele.

Republica MoldovaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite