Poliţia din Chişinău a reţinut şase persoane suspectate pentru trafic de substanţe narcotice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii au descins vineri, 4 decembrie, într-un apartament de pe strada Valea Crucii din sectorul Botanica, unde se aflau mai multe persoane suspectate că ar face parte dintr-o grupare specializată în păstrarea heroinei şi alte tipuri de droguri în proporţii deosebit de mari, cu scopul de a le realiza, transmite IPN.

Suspecţii au fost surprinşi în timp ce pregăteau doze de narcotice pentru vânzările ulterioare. Poliţia menţionează că din grupare ar face parte şase membri activi, cinci bărbaţi cu vârstele cuprinse între 27 şi 45 ani, precum şi o tânără de 20 ani, originari din Chişinău, Ştefan Vodă, Călăraşi şi Soroca. Ei asigurau transportarea drogurilor în capitală, supravegherea lor, le realizau şi asigurau legături cu importatorii de substanţe narcotice.

Ca urmare a percheziţiilor corporale şi în locuinţă, ofiţerii de investigaţii au depistat 300 de grame de heroină, 50 de pastile cu efect psihotrop, circa un kilogram de droguri de origine vegetală, cântar electronic, telefoane mobile precum şi bani marcaţi transmişi sub controlul poliţiştilor. Potrivit informaţiilor preliminare constatate, heroina ar fi fost adusă prin contrabandă din Italia. Toate probele respective au fost sigilate, iar figuranţii au fost încătuşaţi şi reţinuţi pe un termen de 72 de ore.

Suspecţii sunt cercetaţi penal pentru trafic de substanţe narcotice în proporţii deosebit de mari şi contrabandă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 până la 15 ani. Totodată, poliţiştii continuă investigaţiile în vederea stabilirii circumstanţelor, privind originea şi schema de realizare a drogurilor pe teritoriul capitalei.

Potrivit datelor Direcţiei, pe parcursul anului curent, poliţia capitalei a destructurat cinci grupări criminale, a câte 11-15 membri fiecare, specializate în traficul ilicit de droguri în proporţii deosebit de mari, în special heroină. Toţi bănuiţii sunt cercetaţi penal în stare de arest.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite