Peste 15.000 de copiii vor merge gratuit la tabără

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copii se vor putea odihni şi în această vară în taberele de odihnă FOTO Adevărul
Copii se vor putea odihni şi în această vară în taberele de odihnă FOTO Adevărul

Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei va elibera peste 15.000 de bilete la 29 de tabere de odihnă şi întremare a sănătăţii din ţară. Potrivit ministrului Valentina Buliga, biletele vor fi oferite autorităţilor publice locale, care ulterior le vor repartiza gratuit beneficiarilor cu vârsta între 7 şi 18 ani.

Au fost preconizate mijloace financiare de peste 20 de milioane de lei pentru procurarea biletelor de odihnă, cu 4,9% mai mult în comparaţie cu anul 2012, a spus Valentina Buliga într-un briefing de presă la minister, transmite IPN.

Bilete vor fi distribuite începând cu săptămâna viitoare. Taberele sunt verificate şi pregătite pentru a găzdui copiii, a menţionat oficialul. Costul orientativ al unei zile în tabără a fost stabilit în mărime de aproximativ 130 de lei.

Biletele vor fi oferite copiilor orfani sau din familii monoparentale, copiilor din familii cu venituri mici sau cu mai mulţi copii, copiilor aflaţi sub tutelă/curatelă sau copiilor plasaţi în servicii de tip familial, copiii cu dizabilităţi sau ai căror părinţi sunt pensionari. De asemenea, în sezonul estival 2013, vor primi bilete la tabere de odihnă şi întremare şi copiii solicitanţilor de azil.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite