Valentina Buliga: Condiţiile pentru copiii din casa-internat din Orhei sunt satisfăcătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valentina Buliga, ministrul Muncii Protecţiei Sociale şi Familiei dezminte informaţia apărută în presă conform cărora copii din Casa-internat din Orhei ar fi bătuţi şi înfometaţi.

„Ministerul, a constituit o comisie, din care au făcut parte angajaţi ai  Centrului Naţional de Sănătate Publică, care au efectuat vizite inopinate la Orhei“, a spus Buliga.

Aceasta a mai comunicat că starea satrea sanitară a instituţiei este satisfăcătoare şi nu au fost depistate nereguli la activitatea personalului. „Am solicitat ajutorul procurorilor. În urma investigaţiilor efectuate, s-a decis neînceperea urmăririi penale, deoarece nu s-a stabilit faptul infracţiunii“, a adăugat ministrul.

Buliga menţionează că, deşi Ministerul pe care-l conduce a dizminţit informaţia apărută, mass-media continuă să difuzeze, în unele cazuri, informaţii denaturate de la aceeaşi sursă, care are scopuri personale în această problemă. „Difuzarea informaţiei denaturate a dus la – lezarea drepturilor la intimitate a copiilor, distorsionarea activităţii angajaţilor internatului, frustrarea părinţilor acestor copii”, afirmă oficialul.

Precizăm că în ianuarie 2012, au apărut poze care arătau că în mâncarea copiilor au fost depistaţi viermi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite