Persoanele care au instalat panoul xenofob în centrul Chişinăului riscă până la trei ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chirtoacă spune că nu va accepta afişe cu mesaje extremiste FOTO Facebook
Chirtoacă spune că nu va accepta afişe cu mesaje extremiste FOTO Facebook

„Ieri Procuratura sectorului Buiucani a pornit dosar penal pe faptul instalării unui panou extremist în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi în faţa Teatrului de Operă şi Balet“, ne-a comunicat procurorul Eduard Maşnic.

Acesta spune că urmează să fie identificate persoanele care au amplasat panoul. „Dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă până la trei ani de închisoare“, a adăugat Maşnic.

Menţionăm că primarul Capitalei Dorin Chirtoacă s-a arătat nemulţumit de faptul că, în cadrul unui eveniment, organizat de Liga Tineretului Rus, în PMAN a fost instalat un panou „Я помню, я горжусь!“ (Ţin minte, Mă mândresc! – n.r.). „Dacă vă uitaţi în partea de jos, este o inscripţie din perioada celui de-al Doilea Război Mondial: „ Cмерть румынским людоедам“ (Moarte canibalilor români! –n.r.)“, a anunţat edilul-şef Capitalei.

Chirtoacă susţine că o asemenea afirmaţie este extremistă şi incită la ură interetnică. „Poate preluăm şi svastica nazistă, mesajele anti-semite şi ale xenofobe ale sovieticilor şi să spunem că noi doar preluăm ceea ce a fost atunci. Eu sunt român. Mesajul este o adresare la mine personal?“, se întreabă Chirtoacă.

„Primăria este deschisă şi tolerantă, dar în limitele legii. Dacă cineva se va manifesta cu astfel de acţiuni, atunci va fi pedepsit”, a conchis sursa.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite