Pedeapsa lui Dumnezeu l-a aruncat pe Vlad Filat în închisoare, crede un fost diacon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Închiderea lui Vlad Filat şi problemele pe care le are acesta sunt pedeapsa pe care i-a dat-o Dumnezeu pentru păcatele pe care le-a făcut, în special pentru iniţierea şi susţinerea legii antidiscriminare, susţine fostul diacon Ghenadie Valuţă, preşedintele Asociaţiei ”Pro Ortodoxia”. Potrivit lui, fostul premier al Republicii Moldova trebuie să retragă legea, dacă vrea să se pocăiască şi să fie iertat de către Dumnezeu şi cetăţenii ţării.

Alexandru Valuţă susţine că, în anul 2012, deţinând ministerul Justiţiei, Partidul Liberal Democrat al lui Vlad Filat a iniţiat proiectul legii antidiscriminare pe care ulterior l-a trimis Guvernului. Iniţiativa i-ar fi aparţinut însăşi fostului premier, care, după ce a aprobat-o în Guvern alături de toţi miniştrii a trimis-o spre Parlament. Ulterior acesta ar fi depus toate eforturile ca aceasta să treacă toate etapele în Legislativ şi să fie adoptată.

Liderul asocaţei Pro Ortodoxia spune că în toată acea perioadă, atât credincioşii de rând, cât şi Biserica Ortodoxă din Republica Moldova, i-au cerut lui Vlad Filat să se oprească şi să nu promoveze legea antidiscriminare pe care o văd ca ”o lege a homosexualizării ţării”. Politicianul a făcut promisiuni că va revizui legea, inclusiv în faţa lui Chiril, patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii, pe care, însă nu le-a respectat. Astfel, Biserica l-a avertizat că-l va opri de la Sfânta Împărtăşanie.

”Nici acest lucru, însă, nu l-a oprit pe Filat, care a continuat cu păcatele sale, crezând naiv că, făcând donaţii unor Biserici sau unor preoţi mai slabi, aducând Focul Haric sau defilând la slujbe alături de Mitropolit, va reuşi să-l cumpere pe Dumnezeu. Dar nu a fost să fie aşa, ci dimpotrivă. Dumnezeu i-a dat cea mai mare pedeapsă şi i-a luat mintea, adică discernământul”, susţine Ghenadie Valuţă.

Fostul diacon susţine că după ce a fost votată legea antidiscriminare asupra lui Filat au început să se abată necazurile. Familia i s-a destrămat, a pierdut funcţia de premier, i s-au descoperit fraudele comise, a pierdut funcţia de deputat, a fost arestat şi, mai nou, apar la suprafaţă şi păcatele din trecut, precum înregistrarea video cu el în pat cu o altă femeie.

Ghenadie Valuţă spune că astfel de pedepse îi aşteaptă pe toţi politicienii care au participat la adoptarea legii respective şi că aceste păcate ”se vor răsfrânge până la a şaptea generaţie de la ei”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite