Patriarhul Kiril vorbeşte despre pericolul gadgeturilor: S-ar putea ajunge la faptul că lumea va fi controlată de un singur centru, iar ăsta va fi semnul Apocalipsei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril, a avertizat opinia publică din Rusia despre pericolul asupra omenirii pe care îl poartă utilizarea tot mai sporită a gadgeturilor. În special, patriarhul s-a referit la excesul folosirii telefoanelor mobile. El consideră că prin intermediul acestora omenirea devine tot mai vulnerabilă în faţa celor care îşi propun să controleze lumea.

Într-un interviu pentru Rossia 1, Patriarhul Kiril a spus că există două condiţii esenţiale care influenţează omul - comoditatea şi plăcerea.

„Comoditatea şi plăcerea canalizează foarte puternic gândurile şi acţiunile noastre. În acest sens, aceleaşi gadeturi sunt atât comode, cât şi deschid drumul spre plăceri. Astfel, gadgetul devine foarte atrăgător. Poate puţini ştiu sau nu oferă multă atenţie la asta, dar de fiecare dată când cineva se foloseşte de un gadget, vreţi sau nu vreţi, dar cineva ştie exact unde vă aflaţi, ştie ce vă interesează, ştie exact care vă sunt fricile. De aceea, reţeaua internaţională de gadeturi dă posibilitatea controlului asupra omenirii”, a declarat Patriarhul Kiril.

În opinia sa, într-o zi „ar putea să apară metodologia care nu pur şi simplu va asigura acces la această informaţie (despre interesele, fricile, locaţia oamenilor etc.), dar utilizarea ei. 

„Vă imaginaţi cât de concentrată va fi puterea în mâinele celora care vor şti ce se întâmplă în lume, începând cu discuţia nevinovată dintre două prietene şi continuând cu discuţia a unor persoane care îşi exprimă convingerile sau strategiile de viaţă, nu mai vorbim de planuri politice, economice etc. Controlul dintr-un singur punct de comandă este semnalul venirii antihristului. Antihrist e acea persoană care va fi în fruntea sistemului care va controla toată omenirea. Structura asta în sine este un pericol, nu trebuie să există un singur centru, dacă nu vrem să apropiem Apocalipsa”, a menţionat patriarhul.

El consideră că despre acest lucru biserica trebuie să vorbească, conştientizând că va atrage asupra sa un val de critici, precum că biserica este împotriva dezvoltării tehnologice.

Patriarhul susţine că prin apariţia gadgeturilor „diavolul acţionează foarte inteligent”, dându-i omului satisfacţia că are totul la îndemână accesând un telefon mobil, dar, în acelaşi timp, lipsindu-l de libertate şi de contactul fizic cu alţi oameni. Contact care, potrivit patriarhului, este necesar omului pe motiv că îi oferă o anumită energie de care are nevoie.

„Viaţa virtuală devine viaţa reală a omului şi el se află acolo mai mult timp decât în afară. Asta e foarte periculos, este vorba despre o deumanizare”, a adăugat patriarhul.

El a mai precizat că nu este împotrivă ca oamenii să se folosească de gadeturi, doar că i-a avertizat c nu trebuie să devină sclavii acestora: „Trebuie să fiţi liberi şi să nu deveniţi dependenţi de orice, fie ca e alcool, droguri etc”.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite