Parlamentul de la Chișinău a votat cine va conduce noua structura pentru combaterea dezinformării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ana Revenco, fost ministru de Interne, va conduce Centrul pentru Comunicare Strategică și Combaterea Dezinformării, numirea sa în această funcție fiind votată în cadrul ședinței de joi a Parlamentului de la Chișinău.

Ana Revenco va conduce noua structură de la Chișinău. FOTO: Multimedia.parlament.md
Ana Revenco va conduce noua structură de la Chișinău. FOTO: Multimedia.parlament.md

Ana Revenco a fost numită în funcția de șef al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării în baza votului oferit de 60 de parlamentari, după ce președinta Maia Sandu a desemnat-o pentru această poziție.

Potrivit reprezentanților Administrației Prezidențiale de la Chișinău, lidera de la Chișinău a semnat în data de 16 octombrie ,,scrisoarea prin care propune Parlamentului numirea Anei Revenco în funcția de director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării. În perioada august 2021 - iulie 2023, Ana Revenco a deținut funcția de ministră a Afacerilor Interne. Având o vastă experiență în domeniul securității și comunicării strategice, a activat anterior și în funcția de Consilieră a Președintei Republicii Moldova în domeniul apărării și securității naționale și Secretar al Consiliului Suprem de Securitate. La fel, Ana Revenco a condus Centrul pentru combaterea traficului de persoane al Ministerului Afacerilor Interne și a fost fondatoare și directoare executivă a Centrului Internațional „La Strada” Moldova”, se arată în comunicatul de presă al instituției. 

Ana Revenco, care a demisionat în luna iulie din funcția de șef al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) după incidentul armat de pe Aeroportul Internațional Chișinău, soldat cu două decese, a declarat că această funcție este o provocare.

Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării (CCSCD va avea ,,misiunea de a consolida cooperarea între instituții în lupta împotriva dezinformării, manipulării informațiilor și ingerințelor străine, care prezintă pericol sau pot prejudicia securitatea națională și periclita realizarea intereselor naționale.”

Propunerea privind înființarea structurii a venit la sfârșitul lunii mai de la lidera de la Chișinău, Maia Sandu propunând inițial înființarea Centrului Național de Apărare Informațională și Combatere a Propagandei PATRIOT, o instituție pentru combaterea propagandei și dezinformării, inclusiv cea venită din partea Rusiei.

În urma consultărilor publice, Administrația Prezidențială din Republica Moldova a schimbat denumirea Centrului, iar noțiunea de propagandă a fost scoasă din concept.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite