O delegaţie de la Chişinău s-a întâlnit cu liderul de la Tiraspol, în contextul tensiunilor din ultime vreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stema Transnistriei
Stema Transnistriei

O delegaţie de la Chişinău, condusă de vicepremierul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, şi consilierul prezidenţial în domeniul apărării şi securităţii naţionale, Dorin Recean, s-a întâlnit cu aşa-numitul „preşedinte” al Transnistriei, Vadim Krasnoselski.

Întrevederea a avut loc în satul Varniţa, informează presa de la Tiraspol.

În cadrul întâlnirii au fost discutate mai multe aspecte legate de asigurarea securităţii, dar şi subiecte actuale privind procesul de negocieri în domeniul umanitar şi economic între Tiraspol şi Chişinău.

Marţi, 26 aprilie, s-au produs noi explozii în oraşul Grigoriopol din regiunea transnistreană. Două antene de telecomunicaţii au fost afectate, anunţă aşa-zisul departament de Interne de la Tiraspol, citat de Unimedia.info.

În seara zilei de luni, 25 aprilie, la sediul aşa-zisului Minister de Securitate (MGB) de la Tiraspol s-au produs mai multe explozii. O explozie s-a produs şi asupra unei unităţi militare din satul Parcani.

Autorităţile neconstituţionale din Transnistria au instituit cod roşu de pericol terorist, după ce în stânga Nistrului au fost înregistrate explozii în trei regiuni - Tiraspol, Grigoriopol şi Parcani.

Maia Sandu a spus că anumite forţe „pro-război” din Transnistria sunt interesate în destabilizarea situaţiei. 

Maia Sandu a confirmat că s-au produs explozii şi pe Aerodromul din Tiraspol, precizând că nu sunt cunoscute sursele exploziei.

Ministerul Apărării al Ucrainei susţine că explozia în sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol, aşa-zisul MGB este „o acţiune provocatoare organizată de serviciile speciale ruseşti”, transmite TV8.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite