Moment de reculegere şi urale în Parlamentul moldovean, de aniversarea revoluţiei bolşevice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputaţii moldoveni s-au împărţit în două tabere FOTO: Arhivă
Deputaţii moldoveni s-au împărţit în două tabere FOTO: Arhivă

Pentru unii sărbătoare, pentru alţii comemorare. În timp ce deputaţii din Coaliţia Pro-Europeană au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor regimului comunism, parlamentarii din fracţiunea Partidului Comuniştilor i-au felicitat cu ocazia aniversării a 96-a a „marii revoluţii din octombrie“.

Momentul de reculegere a fost propus de liberal-democratul George Mocanu, care a amintit că azi sunt comemorate victimele regimului comunist.  „Fracţiunea PCRM nu a învăţat lecţia de istorie şi a depus flori la monumentul autorilor acestor crime“, a spus el.

Comuniştii, în schimb, şi-au felicitat colegii cu ocazia „marii revoluţii din octombrie“, aplăudând şi strigând „Ura! Ura! Ura!“.

„Faptul că deputaţii comunişti nu s-au ridicat în picioare demonstrează că aceştia se indentifică cu crimele şi atrocităţile comunismului“, a declarat liberalul Valeriu Munteanu, îndemnându-i să nu folosească la proteste simboluri naziste precum tobe şi făclii.

Şi socialiştii consideră că astăzi este o zi de sărbătoare. „Pentru noi revoluţia din 1917 este similară cu revoluţia franceză din 1789, când s-a luptat pentru egalitate şi libertate. Cu regret, mai târziu unii au profitori şi despoţi le-au compromis“, a explicat liderul socialiştilor Igor Dodon, remarcând că mulţi dintre deputaţii care acum strigă şi bat din picioare au purtat cândva insigne comuniste.

La rândul său, democratul Dumitru Diacov a fost împăciuitor, spunând că fiecare a rămas cu amintirile sale din acea perioadă. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite