Ministrul de Externe al României: „Nu ne permitem să fim mai deschişi pe relaţia cu fraţii noştri din Republica Moldova pentru că trebuie să intrăm în spaţiul Schengen“

0
0
Titus Corlăţean, ministrul de Externe al României
Titus Corlăţean, ministrul de Externe al României

Declaraţia a fost făcută în cadrul unei emisiuni cu Alessandra Stoicescu, de la Antena 3.  Într-o intervenţie telefonică Ministrul de Externe al României, Titus Corlăţean a vorbit despre recentele afirmaţii privind aderarea României la spaţiul Schengen.

„Nu putem să ne permitem să fim mai deschişi pe relaţia cu fraţii noştri din Republica Moldova şi libertatea de circulaţie a cetăţenilor moldoveni, pentru că trebuie să intrăm în spaţiul Schengen”, a declarat şeful diplomaţiei de la Bucureşti în cadrul emisiunii de la Antena3.

Totodată, Titus Corlăţean a mai spus că o eventuală nouă decizie de amânare a aderării României la Schengen la Consiliul JAI, de săptămâna viitoare, va afecta „credibilitatea procesului“, iar România ar putea să nu mai fie interesată şi doar să aştepte o invitaţie de la UE.

„A continua un proces necredibil în care noi nu mai suntem interesaţi e o mare diferenţă de aderare la spaţiul Schengen pe baza regulilor“, a mai spus Titus Corlăţean. Potrivit oficialului subiectul aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen va fi pe agenda Consiliului JAI din 6-7 martie.
 

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite