Mihai Ghimpu, despre noua coaliţie de guvernare: Când poţi să pierzi războiul, mai bine faci un pas înapoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal. FOTO: Alexandru Tarlev
Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal. FOTO: Alexandru Tarlev

Mihai Ghimpu îşi justifică deciziile luate în ultima perioadă afirmând că, în caz contrar, s-ar declanşa alegeri anticipate. În opinia liderului PL, scrutinul anticipat îi va aduce la putere pe socialişti şi reprezentanţii Partidului Nostru.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de pe reţeaua de socializare Facebook, el îi acuză pe lipsă de patriotism pe cei care s-au opus desemnării lui Vladimir Plahotniuc la funcţia de premier şi spune că PL nu are legătură cu furtul miliardului.

„Sunt de acord, Eminescu şi timpul să ne judece şi pe mine, dar şi pe voi, pe acei care vă daţi mari patrioţi, pe de o parte, dar doriţi anticipate ca să-i aduce-ţi la putere pe acei care vor să ne ducă în Tambov- Dodon şi Usatâi, pe de altă parte. Nu ştiu a cui sunteţi şi cine sunteţi, eu ştiu a cui sunt, cine sunt şi ce am de făcut şi nimeni n-o să mă oprească pentru a scăpa de invazia rusească şi a aduce odată şi pentru totdeauna libertatea şi unitatea noastră, fără de care nu putem avea o viaţă liberă, liniştită şi prosperă. Problemele pe care le avem trebuie rezolvate cu capul nostru şi nu cu capul duşmanului sau a hoţilor şi nici cu vorbele de la piaţă! De mulţi ani noi ne aflăm într-un război crunt şi nedrept şi când calculele îţi arată că poţi să-l pierzi, mai bine faci un pas înapoi împăcându-te cu gândul că unii "ostaşi" n-o să te înţeleagă, dar te menţii, te întăreşti şi dai lovitura ca să câştigi războiul. Şi eu sunt sigur că noi vom câştiga acest război, cu voi (cei care nu ne înţelegeţi) sau fără voi. Şi ultimul lucru: nici eu şi nici alţi membri PL n-am furat miliardul care a sărăcit lumea, dar cei care astăzi vă vorbesc de dreptate”, scrie Mihai Ghimpu.

Precizăm că liderul PL, împreună cu ceilalţi 12 deputaţi liberali au aderat la noua coaliţie de guvernare de la Chişinău, anunţată de democraţi luni, 11 ianuarie. Liberalii şi-au pus semnătura pe declaraţia înmânată şefului statului prin care 55 de parlamentari îşi exprimă susţinerea faţă de candidatura omului de afaceri Vladimir Plahotniuc la funcţia de prim-ministru.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite