Mihai Ghimpu îl cheamă în judecată pe fostul consilier al lui Băsescu. „Este un atac împotriva unionismului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Ghimpu, liderul PL. FOTO: Adevarul
Mihai Ghimpu, liderul PL. FOTO: Adevarul

Liderul Partidului Liberal din Moldova, Mihai Ghimpu, îl va chema în judecată pe fostul consilier al ex-preşedintelui României Traian Băsescu, Iulian Fota, ca urmare a învinuirilor aduse de acesta în adresa sa.

Aminitim că Iulian Fota l-a numit pe Mihai Ghimpu principalul aliat al lui Vlad Plahotniuc. „Miliardul a fost furat cu contribuţia unora dintre pro-europenii noştri. Principalul aliat al lui Plahotniuc ştiţi cine este la Chişinău? Este Ghimpu. Pro-românul şi omul nostru Ghimpu este cel care l-a sprijinit şi îl sprijină pe Plahotniuc pe un joc politic absolut murdar împotriva lui Filat”, a declarat Fota în cadrul emisiunii „Dosar de politician” de la postul român de televiziune B1 TV.

Ghimpu califică această declaraţie a lui Fota drept un atac la mişcarea unionistă din Republica Moldova. „Condamnăm atitudinea faţă de unionism. Promotorii unionismului sunt acuzaţi public, fapt confirmat şi de cazul George Simion care a fost învinuit că face jocul Rusiei atunci când vorbeşte despre reunificare. Acestea nu sunt diversiuni, ci opţiuni politice”, a declarat Ghimpu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite