PL va participa la crearea unei majorităţi parlamentare cu sau fără PLDM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul PL, Mihai Ghimpu. FOTO: Alexandru Tarlev
Liderul PL, Mihai Ghimpu. FOTO: Alexandru Tarlev

Deputaţii liberali din Parlamentul Republicii Moldova vor participa la crearea unei majorităţi parlamentare cu sau fără PLDM. Partidul Liberal a decis acest lucru în cadrul Consiliului Republican al formaţiunii, după care liderul Mihai Ghimpu a precizat că ar vota pentru un nou guvern inclusiv alături de cei 14 deputaţi care au părăsit Partidul Comuniştilor.

Consiliul a împuternicit Biroul Politic al PL să negocieze programul de guvernare, partajarea funcţiilor, componenţa guvernului, dar şi votul asupra candidaturii PD la funcţia de prim-ministru. „Avem o realitate, ne place sau nu, asta e. Nu participăm pentru interese”, a spus Ghimpu.

Cât despre votul alături de cei 14 deputaţi ex-comunişti, Mihai Ghimpu s-a întrebat „de ce să respingem o mână de ajutor atâta timp cât ei îşi doresc eradicarea sărăciei şi implementarea reformelor”.

Întrebat dacă PL este gata să voteze candidatura lui Vlad Plahotniuc, Mihai Ghimpu a spus că partidul său nu se axează pe persoane, ci pe interesul naţional şi continuarea parcursului european. 

Acesta a dat de înţeles că Nicolae Timofti ar putea să-l înainteze pe prim-vicepreşedintele PD Vlad Plahotniuc la funcţia de premier, „doar Curtea Constituţională a spus clar. Dacă nu, atunci iarăşi vor avea loc sesizări la CC, dar eu cred că nu e timpul. Noi am pierdut mai mult de doi ani, din anul 2013”, a precizat Mihai Ghimpu.

Însă, liderul PL nu este sigur că Plahotniuc este candidatul ce urmează a fi desemnat de către PD. „Nu pot spune, dar ştiu că la negocieri figurau mai mulţi candidaţi”, a mai spus Ghimpu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite