Marian Lupu (PD): „Liberalii nu vor la guvernare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În opinia liderului Partidului Democrat, Marian Lupu, negocierile cu liberalii nu mai au niciun sens, dacă aceştia nu-şi schimbă viziunile şi nu acceptă propunerile făcute în cadrul discuţiilor dintre cele trei partide. Afirmaţia a fost făcută astăzi, după o nouă rundă de negocieri dintre partidele parlamentare pro-europene.

„Nu pot să constat o schimbare. Zero rezultate. Mingea e în terenul PL. Tot timpul am pus pe hârtie propuneri. Toate acestea nu au fost acceptat de PL - mă refer la structura guvernării, la funcţii. Şi asta în momentul în care funcţia de preşedinte nu se partajează. Ei nu au acceptat”, a spus Lupu.

Potrivit liderului democraţilor, PL nu ar fi propus nimic în cadrul negocierilor. „Din partea lor nu se doreşte un dialog, ci o mişcare unilaterală”.

Marian Lupu a mai spus că în următoarele două zile trebuie să fie luată o decizie finală, în care se va decide dacă Republica Moldova va fi guvernată cu PL sau fără PL. „Dacă PL îşi schimbă poziţia, dacă demonstrează că vrea într-adevăr să guverneze, suntem obligaţi pentru oamenii care ne-au votat, să guvernăm împreună. Noi vom asigura o guvernare, cu PL sau fără PL. O să înţelegeţi acest lucru când vor fi puse punctele pe „i”. Avem la dispoziţie maxim două zile”.

„Dacă nu dau un răspuns, împreună cu PLDM trebuie să găsim altă soluţie pentru a avea o guvernare. În replică lui Mihai Ghimpu, eu pot să spun că liberalii demult au luat decizia de a nu participa la guvernare. Dacă lucrurile nu se schimbă, noi nu mai avem nici dorinţă, nici timp să batem apa în piuă”, a adăugat preşedintele PD.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite