Mihai Ghimpu (PL): „Ei au ales comuniştii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii nu vor face parte din viitoarea coaliţie de guvernare. Cel puţin, asta a lăsat să se înţeleagă liderul PL, Mihai Ghimpu, după o nouă rundă de negocieri pe care le-a avut cu liderii PLDM şi PD. Potrivit lui, liberal-democraţii şi democraţii ar fi ales să guverneze cu comuniştii

„Alegerile s-au făcut. Ei au avut posibilitatea să aleagă - sau cu PCRM, sau cu PL. Ei au ales, după părerea mea comuniştii. Ne-am înţeles că o să ne vedem, dar nu am stabilit când şi nu înţeleg pentru ce, dacă este înţelegerea cu comuniştii”, a spus Ghimpu.

„Atunci când se spune că nu va fi nicio alianţă, nicio coaliţie, e clar un guvern minoritar. Înseamnă o guvernare cu comuniştii. Dacă se vroia această coaliţie ea era demult. Noi vrem să fim la guvernare, nu vrem cu comuniştii, dar nu vrem o guvernare cum a fost până acum. Vrem să schimbăm mai multe lururi”, a adăugat preşedintele PL.

Referitor la discuţiile privind cedarea funcţiei de preşedinte al ţării, liberalul spune că PL nu pretinde la nicio funcţie, dar că acestea trebuie împărţite proporţional. „Care ambiţii? Ce am luat noi, ca să cedăm? PL nu e ambiţios, o demonstrează anii precedenţi de guvernare, unde PL a cedat anumite funcţii, numai ca să fie alianţă. Din contra, pâinea şi cuţitul e în mâinile lor. Noi nu pretindem la nicio funcţie, dar nici tot lor nu poate fi. Echilibru trebuie să fie. Noi vrem să fie toate lucrurile stabilite concret, în acord. Funcţiile sunt date pentru a realiza problemele”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite