Mamografie de control gratis şi Institutul Oncologic iluminat în roz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un centru comercial din capitală (Shopping Malldova) oferă posibilitatea femeilor din ţară să facă gratis o mamografie de control, chiar dacă nu manifestă careva simptome. În acest sens, în incinta centrului a fost adus un mamograf mobil digital şi o echipă de medici care sunt gata să ofere examinarea cumputerizată, precum şi orice consultaţie în domeniul cancerului mamar.

Larisa Sofroni, coordonator al departamentului mamologie oncologică din cadrul Institutului Oncologic, a spus că centrul medical mobil va fi disponibil până seara târziu şi de această dată femeile se pot adresa fără a avea îndreptare de la medic. Recomandabil acest examen mamografic este pentru persoanele cu vârsta de la 40 la 69 de ani, acestea fiind considerate din grupul de risc al maladiei. Totuşi, şi cele mai tinere de 40 de ani pot efectua mamografia de control.

Acest serviciu gratuit este organizat în contextul unei campanii de informare a populaţiei, ce poartă genericul „Nu am făcut destul“ şi care are mesajul „Te rog, mergi la control, când suferi tu, sufăr şi eu“. De asemenea, campania informativă este organizată  în contextul lunii octombrie care, la nivel internaţional, este dedicată combaterii cancerului la sân şi are tema „Depistat la timp, cancerul poate fi tratat“.

Astfel, pe parcursul acestei luni, instituţiile medicale din ţară au răspândit preponderent pliante şi materiale informative despre tot ce ţine de cancerul la sân şi au îndemnat femeile să facă aceste examene periodice, pentru a preveni o eventuală tragedie.

Interpretul Igor Cuciuc s-a alăturat şi el acestei acţiuni informative şi a menţionat în cadrul unei conferinţe de presă că susţine necondiţionat campania socială de luptă contra cancerului mamar, adresându-se celor mai dragi fiinţe - mame, soţii, surori - iubite cu mesajul „Te rog, mergi la control, când suferi tu, sufăr şi eu“. Interpretul a  spus că în familia lui, Slavă Domnului,  nu au fost cazuri de îmbolnăviri de cancer.

Tot astăzi, începând cu ora 20.00 şi până la 5 dimineaţa, clădirea Institutului Oncologic  va fi iluminat în culoare roz, ca simbol al luptei împotriva cancerului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite