Mai mulți moldoveni pleacă în UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constatarea a fost făcută în cadrul celei de-a şaptea reuniune a Comitetului Mixt Republica Moldova - UE de gestionare a Acordului între Republica Moldova şi UE privind facilitarea eliberării vizelor.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, diminuarea refuzurilor constituie un fapt care confirmă credibilitatea solicitanţilor de vize din Moldova.

Delegaţiile Republicii Moldova şi UE au apreciat mărirea semnificativă a numărului de vize cu intrări multiple eliberate naţionalilor moldoveni, fapt care oferă o flexibilitate sporită la călătoriile în spaţiul european.

Părţile au discutat modul de implementare a viitoarelor modificări la Acordul privind facilitarea eliberării vizelor, modificări care se referă la scutirea de taxe de vize pentru unele categorii de solicitanţi, abolirea regimului de vize pentru posesorii paşapoartelor de serviciu, precum şi mărirea numărului de categorii de persoane care pot beneficia de vize cu intrări multiple, potrivit Info-Prim Neo.

Comitetul Mixt este un mecanism instituţional stabilit de către Republica Moldova şi UE în vederea gestionării Acordului între Republica Moldova şi Comunitatea Europeană privind facilitarea eliberării vizelor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite