Lidera de la Chișinău condamnă atacul rus asupra infrastructurii portuare din Odesa: Moldova este ferm alături de Ucraina

0
Publicat:

Președinta Maia Sandu condamnă ferm atacul rus asupra infrastructurii portuare din regiunea Odesa, menționând că Federația Rusă trebuie trasă la răspundere, iar între timp țara sa este alături de Ucraina. 

Maia Sandu condamnă atacul rus din regiunea Odesa. FOTO: Facebook
Maia Sandu condamnă atacul rus din regiunea Odesa. FOTO: Facebook

,,Condamn ferm atacul brutal al Rusiei asupra infrastructurii portuare din regiunea Odesa. Rusia trebuie trasă la răspundere pentru fiecare piesă de infrastructură distrusă. Gândurile mele sunt la toți cei afectați. Moldova este ferm alături de Ucraina”, a scris președinta Republicii Moldova pe pagina sa de Twitter.

image

Rusia a lansat, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, un atac cu drone asupra unor părţi din regiunea Odesa din sudul Ucrainei, lovind o infrastructură portuară de la Dunăre şi rănind cel puţin două persoane, potrivit Kievului.  

„În noaptea de 3 septembrie, ocupanţii ruşi au lansat mai multe valuri de atacuri cu drone Shahed-136/131 din sud şi sud-est“, a scris Armata Ucrainei pe contul de Telegram, adăugând că apărarea antiaeriană a doborât 22 de drone dintr-un total de 25 lansate.

În urma ieşirii din acordul care permitea Ucrainei să exporte în siguranţă cereale pe Marea Neagră, Rusia şi-a înmulţit atacurile asupra regiunilor Odessa şi Mikolaev, în sudul Ucrainei, unde se află porturi şi alte infrastructuri pentru acest comerţ.

Sâmbătă, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că două nave cargou au părăsit porturile din sudul Ucrainei şi au trecut prin coridorul cerealier temporar din Marea Neagră desemnat de Kiev în pofida blocadei navale ruseşti.

Luna trecută, un prim cargou plecat din Ucraina a ajuns la Istanbul, în Turcia.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite