Un atac cu drone al Rusiei a lovit infrastructura portuară la Dunăre. Cel puțin doi civili morți

0
Publicat:

Rusia a lansat, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, un atac cu drone asupra unor părţi din regiunea Odesa din sudul Ucrainei, lovind o infrastructură portuară de la Dunăre şi rănind cel puţin două persoane, potrivit Kievului, citat de Reuters.

Odessa, bombardată de mai multe ori de Moscova FOTO EPA EFE
Odessa, bombardată de mai multe ori de Moscova FOTO EPA EFE

„În noaptea de 3 septembrie, ocupanţii ruşi au lansat mai multe valuri de atacuri cu drone Shahed-136/131 din sud şi sud-est“, a scris Armata aerului ucraineană pe contul de Telegram, adăugând că apărarea antiaeriană a doborât 22 de drone dintr-un total de 25 lansate, transmite şi AFP.

Potrivit Reuters, Comandamentul Militar Sud al Ucrainei a indicat pe reţele sociale că atacul a vizat 'infrastructură civilă de la Dunăre' şi cel puţin doi civili au fost răniţi.

Nu au fost date detalii despre ce facilitate portuară a fost lovită. Armata a transmis că incendiul rezultat a fost stins rapid.

Unele surse media ucrainene au raportat explozii în portul Reni, unul din cele două porturi de la Dunăre operate de Ucraina.

Reuters notează că nu a putut verifica în mod independente aceste relatări.

În urma ieşirii din acordul care permitea Ucrainei să exporte în siguranţă cereale pe Marea Neagră, Rusia şi-a înmulţit atacurile asupra regiunilor Odessa şi Mikolaev, în sudul Ucrainei, unde se află porturi şi alte infrastructuri pentru acest comerţ.

Sâmbătă, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că două nave cargou au părăsit porturile din sudul Ucrainei şi au trecut prin coridorul cerealier temporar din Marea Neagră desemnat de Kiev în pofida blocadei navale ruseşti.

În august, un prim cargou plecat din Ucraina a ajuns la Istanbul, în Turcia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite