Igor Dodon pledează pentru relaţii bune cu Federaţia Rusă şi protejarea ortodoxiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul Partidului Socialiştilor la alegerile prezidenţiale, Igor Dodon, şi-a prezentat al treilea obiectiv al programului electoral – relaţii de prietenie cu Rusia, protejarea ortodoxiei. În discursul său, Igor Dodon a menţionat că relaţiile cu Federaţia Rusă sunt foarte importante pentru Republica Moldova, iar ortodoxia stă la baza statalităţii moldoveneşti, transmite IPN.

După alegerile prezidenţiale, Igor Dodon va face tot posibilul ca produsele moldoveneşti să ajungă pe piaţa rusească de desfacere. Un alt scop propus este soluţionarea problemelor migranţilor moldoveni care se află în Rusia. Potrivit lui, sunt zeci de mii de migranţi moldoveni care au au fost deportaţi din Rusia şi sute de mii de moldoveni care nu pot reveni acasă temându-se că li se va aplica interdicţia de a reveni în Federaţia Rusă.

„Voi semna un acord bilateral pentru ca toate plăţile sociale, toată vechimea în muncă a persoanelor care lucrează în Federaţia Rusă să se ia în calcul atunci când revin acasă, când vor ieşi la pensie”, a declarat Igor Dodon.

Un alt element al platformei electorale este păstrarea Bisericii Ortodoxe. „Credinţa noastră ortodoxă este temelia pe care stă Republica Moldova, este baza statalităţii. De aceea, atunci când se loveşte în Biserică, când se profanează valorile noastre tradiţionale, se loveşte în statalitate”, a declarat candidatul.

Dacă va ajunge preşedinte, Igor Dodon spune că va lua toate măsurile necesare pentru a anula legislaţia care oferă drepturi minorităţilor sexuale în Republica Moldova. De asemenea, liderul PSRM a declarat că este categoric împotriva introducerii educaţiei sexuale în currucula şcolară.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite