Ieşirile din ţară ale demnitarilor cu maşinile guvernamentale, interzise în afara scopurilor de serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina de serviciu a başkanului Găgăuziei a fost surprinsă în faţa unui mall bulgar FOTO: publika.md
Maşina de serviciu a başkanului Găgăuziei a fost surprinsă în faţa unui mall bulgar FOTO: publika.md

Demnitarii nu vor putea ieşi cu maşinile guvernamentale din ţară, decât în interes de serviciu. O dispoziţie în acest sens a fost semnată astăzi de prim-ministrul Iurie LEANCĂ.

Asta după ce în presă au apărut imagini cu automobilul marca Škoda Superb, cu numerele RM G 009, parcat în faţa unui mall din Bulgaria.  Potrivit publika.md, maşina aparţine başcanului Găgăuziei Mihail Formuzal.

Ulterior, adjunctul başcanului Valerii Ianioglo, a declatat că Formuzal , împreună cu preşedintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitrii Constantinov, se aflau într-o vizită de lucru în Grecia, iar fotografia a fost făcută pe drum.

Ministerul Afacerilor Interne a dat indicaţii poliţiştilor de frontieră să interzică deplasările peste hotare cu automobile cu numere guvernamentale, cu excepţia cazurilor în care deplasarea este în interes de serviciu.

De asemenea, premierul a cerut să fie respectate strict regulile circulaţiei rutiere de către toţi şoferii care participă la trafic, indiferent de apartenenţa departamentală sau instituţională a automobilului. Şi Cancelaria de Stat va solicita şoferilor angajaţi pentru deservirea automobilelor guvernamentale să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite