Traian Băsescu: „Prioritatea mea şi a României trebuie să fie ca Moldova să devină membră a UE în 10-12 ani“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În interviul acordat postului de radio Europa Liberă cu o zi înaintea sosirii la Chişinău, preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat că Uniunea Europeană nu va admite ca pe teritoriul Moldovei să mai fie trupe ruseşti.

Preşedintele României Traian Băsescu a declarat pentru Europa Liberă faptul că Moldova s-ar putea integra în UE abia peste 10 ani. „Prioritatea mea şi a României trebuie să fie ca Republica Moldova să devină membră a Uniunii Europene în 10-12 ani…, undeva pe aici“, a spus liderul de la Cotroceni, în interviul acordat.

Totodată, Băsescu a precizat că exclude posibilitatea unei admiteri atâta timp cât nu este rezolvat conflictul transnistrean şi cât timp pe teritoriul Moldovei mai sunt trupe ruseşti.

Referitor la negocierile în format 5+2, Băsescu a mai spus că România şi Rusia au poziţii diferite faţă de problema transnistreană. 

„Moscova vede Republica Moldova federalizată, noi o vedem unitară”, a mai declarat preşedintele român, adăugând că nivelul de autonomie pentru Transnistria poate fi stabilit numai de către autorităţile de la Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite