GALERIE FOTO Drumurile din Chişinău arată ca după bombardament. Municipalitatea nu are cu ce acoperi gropile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii fac slalom pe şosele FOTO Dumitru Goncear
Şoferii fac slalom pe şosele FOTO Dumitru Goncear

De o săptămână, după topirea zăpezii, străzile din oraşul Chişinău arată ca după bombardament. Unde toamna a fost o groapă, acum alături au apărut câteva zeci. Aceeaşi situaţie e peste tot.

Adrian Boldurescu, şeful Direcţiei municipale Transport dă vină pe condiţiile climaterice. „Iarna aceasta am avut peste 40 de cicluri de îngheţ-dezgheţ. Era şi de aşteptat ca drumurile să se deterioreze pentru că 70% din acestea au termenul de exploatare depăşit.

Adrian Bolduresc a băgat mâna în foc că sunt gropi noi, ci nu au sărit plombele pozate anul trecut. 
„Nici eu nu mă aşteptam să fie atâtea gropi. Anul trecut erau mai puţine“, a menţionat primarul Dorin Chirtoacă.

Singura posibilitate de a interveni în timpul iernii este asfaltul rece. Efim Cheptănari, directorul Regiei „Exdrupo“, s-a plâns că cele 45 de tone de asfalt rece pe care îl au, le va ajunge pentru a acoperi 450 de metri pătraţi. Adică pentru trei zile de muncă.

Primarul s-a arătat supărat că nu a fost pregătită cantitatea necesară. „Eu înţeleg că nimeni nu s-a aşteptat ca în mijlocul lui ianuarie să fie afară ca în luna martie“, a spus Chirtoacă. Apoi a propus că dacă temperaturile sunt înalte să se lucreze cu asfalt cald. Însă nici de acesta nu există.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite