Compensaţii de până la 10.000 de lei pentru cei care au căzut pe gheaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care au alunecat pe gheaţă în perioada 14 decembrie-18 ianuarie şi au suferit fracturi vor fi despăgubite. Aşa au decis edilii de la Primărie, care însă nu au stabilit cu exactitate care va fi mărimea compensaţiilor. Suma va fi diferită, de la 2.000 la 10.000 de lei, în funcţie de gravitatea traumatismului.

Persoanele care s-au ales cu fracturi după ce au alunecat pe gheaţă vor primi compensaţii. Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a propus ca sumele să oscileze de la 2.000 la 10.000 de lei, în funcţie de gravitatea traumatismului-sever, mediu şi uşor.

Solicitările urmează să fie făcute către preturile de sector. „Fiecare persoană trebuie să scrie o declaraţie de primire a ajutorului financiar, nu cerere. E şi aşa destulă birocraţie”, a menţionat Dorin Chirtoacă în şedinţa operativă de la Primărie, transmite Info-Prim Neo.

Şefa direcţiei sănătate, Luminiţa Suveică, a menţionat că până acum pe liste sunt 407 persoane, dintre care 37 de persoane au suferit traumatisme grave, 191-traumatisme medii şi 179 au traumatisme uşoare. Luminiţa Suveică a mai menţionat că resursele financiare necesare pentru oferirea compensaţiilor vor fi identificate la şedinţa Fondului de rezervă.


 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite