FOTO Cum a fost întâmpinat premierul Iurie Leancă de oamenii rămaşi fără locuinţe în satul Climăuţii de Jos, din Şoldăneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Iurie Leancă a mers din gospodărie în gospodărie pentru a vedea efectele alunecărilor de teren din zonă asupra construcţiilor şi le-a spus localnicilor despre bugetul alocat din Fondul de rezervă al Guvernului pentru construirea de noi locuinţe.

Premierul Iurie Leancă a mers astăzi în satul Climăuţii de Jos din raionul Şoldăneşti, unde mai multe gospodării au fost distruse din cauza alunecărilor de teren. Sătenii i-au povestit prim-ministrului că alunecările şi-au făcut simţite efectele încă de la începutul lunii, când pereţii caselor s-au fisurat. Şeful Executivului a fost însoţit de ministrul de Interne Dorin Recean şi un echipaj de la Departamentul Situaţii Excepţionale.

Leancă le-a spus sătenilor afectaţi de alunecări că a alocat, în ultima şedinţă de Guvern, 600.000 de lei pentru achiziţionarea de noi locuinţe pentru şapte familii din localitate, care au rămas sub cerul liber, din pricina distrugerilor. Banii urmează si fie acordaţi din Fondul de rezervă al Executivului.

Prim-ministrul Iurie Leancă s-a aflat astăzi într-o vizită de documentare în satul Climăuţii de Jos, raionul Şoldăneşti, unde mai multe gospodării au fost afectate de alunecări de teren.

Şeful Guvernului a mers din casă în casă şi a stat de vorbă cu localnicii. Oamenii au povestit că de la începutul acestei luni pământul a început să se mişte şi le-a fisurat casele. Cele mai afectate sunt şapte gospodării, pentru care Executivul a găsit mijloacele financiare necesare.

Iurie Leancă a menţionat că în şedinţa de miercuri a Guvernului, pe 26 martie, va fi aprobată o decizie cu privire la alocarea a aproape 600 de mii de lei pentru cele şapte familii din Climăuţii de Jos, care au avut de suferit de pe urma alunecărilor de teren. Banii vor fi oferiţi din Fondul de rezervă al Executivului.

Alunecările de teren din zonă au început să fie tot mai evidente din aprilie 2011. E vorba despre o suprafaţă de teren de aproximativ două hectare, iar în zona de risc sunt nouă gospodării.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite