Filmul lui Igor Cobileanski „La limita de jos a cerului“ a câştigat două premii Gopo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pelicula „La limita de jos a cerului“ a regizorului Igor Cobileanski a luat statueta Gopo pentru cel mai bun lungmetraj de debut, iar operatorului basarabean Oleg Mutu i-a fost acordat premiul pentru mai bună imagine, pentru acelaşi film.

Coproducţia moldo-română a fost nominalizată şi la alte câteva categorii, inclusiv la cel mai bun film, cea mai bună regie şi cel mai bun scenariu.

Marele câştigător al Galei Gopo, care a avut loc aseară la Opera Naţională din Bucureşti, a devenit filmul „Poziţia copilului“ de Călin Peter Netzer, care a luat premiile pentru cea mai bună peliculă, cea mai bună regie, cel mai bun montaj şi cel mai bun sunet.

Luminiţa Gheorghiu a fost declarată cea mai bună actriţă în rol principal pentru prestaţia din acelaşi film. Cea mai bună actriţă într-un rol secundar a devenit Ilinca Goia, interpretat tot în „Poziţia copilului“, aceasta fiind prima distincţie Gopo din cariera sa. De asemenea, Vlad Ivanov a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru prestaţia sa din pelicula regizată de Călin Peter Netzer.

Pelicula „Pozitia copilului” a obţinut şi premiul special al publicului pentru cel mai mare succes de box office, cu încasări de peste un milion de lei şi 100.000 de spectatori.

„Mulţumesc fiecărui om care a cumpărat un bilet la un film românesc din ultimul an. Mulţumesc jurnaliştilor care au făcut din «Poziţia copilului» breaking news şi au adus astfel oamenii în sălile de cinema”, a spus Ada Solomon, producătoarea filmului.

Radu Beligan, răsplătit pentru întreaga carieră

Victor Rebengiuc a obţinut premiul pentru cel mai bun actor în rol principal pentru prestaţia din pelicula „Câinele japonez”, în regia lui Tudor Cristian Jurgiu, iar Radu Beligan a fost premiat pentru întreaga sa activitate.

„După cum bine ştiţi am împlinit de curând 95 de ani, o vârstă la care oamenii apreciază viaţa cu multă înţelepciune. Premiul acesta este un dar pe care Dumnezeu mi-l face prin intermediul dumneavoastră. Vă mulţumesc”, a spus marele actor.

Producţia „Experimentul Bucureşti”, regizată de Tom Wilson, a fost desemnată cel mai bun documentar. Filmul „Domnişoara Cristina” a luat două premii Gopo, pentru cel mai bun machiaj şi cele mai bune costume. 

Gala Premiilor Gopo a ajuns anul acesta la a opta ediţie şi este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), al cărei preşedinte este regizorul Tudor Giurgiu. Lista integrală a câştigătorilor o găsiţi la secţiunea cultură.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite