„Poziţia copilului”, cel mai bun film la Gala Premiilor Gopo. Lista completă a câştigătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul „Poziţia copilului“ de Călin Peter Netzer a căştigat, luni seară, premiul pentru cea mai bună peliculă în cadrul Galei Gopo. De asemenea, Călin Peter Netzer a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun regizor.

UPDATE Luminiţa Gheorghiu a fost recompensată cu premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal pentru prestaţia sa din filmul „Poziţia Copilului”. „Vreau să le felicit pe colegele mele nominalizate şi să le spun că mi s-a acordat mie premiul pentru că m-am întors cu mâinile goale de la Premiile Academiei Europene de Film”, a spus actriţa la primirea trofeului. 

UPDATE Victor Rebengiuc a primit premiul pentru cel mai bun actor în rol principal pentru prestaţia sa din pelicula „Câinele japonez”, în regia lui Tudor Cristian Jurgiu.

UPDATE Regizorul Călin Peter Netzer a obţinut premiul pentru cel mai bun regizor cu filmul „Poziţia copilului” în cadrul Galei Premiilor Gopo.

UPDATE Radu Beligan a fost premiat la Gala Premiilor Gopo pentru întreaga sa activitate. 

„După cum bine ştiţi am împlinit de curând 95 de ani, o vârstă la care oamenii apreciază viaţa cu multă înţelepciune. Premiul acesta este un dar pe care Dumnezeu mi-l face prin intermediul dumneavoastră. Vă mulţumesc”, a spus marele actor la Gala Premiilor Gopo. 

UPDATE Premiul pentru cea mai bună actriţa într-un rol secundar i-a fost acordat Ilincăi Goia, pentru rolul din filmul „Poziţia copilului”. Aceasta este prima distincţie Gopo din cariera actriţei. 

De asemenea, Vlad Ivanov a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru prestaţia sa din pelicula regizată de Călin Peter Netzer.

image

Luminiţa Gheorghiu, la Gala Gopo FOTO Adi Marineci

„Le mulţumesc producătorilor şi regizorilor de film pentru că nu m-au şters din memoria afectivă şi din memoria telefonului”, a declarat Vlad Ivanov la primirea premiului.

UPDATE Pelicula „Pozitia copilului” a obţinut premiul special al publicului pentru cel mai mare succes de box office, cu încasări de peste 1 milion de lei şi 100.000 de spectatori. 

„Mulţumesc fiecărui om care a cumpărat un bilet la un film românesc din ultimul an. Mulţumesc jurnaliştilor care au făcut din Poziţia copilului breaking news şi au adus astfel oamenii în sălile de cinema”, a spus Ada Solomon, producătoarea filmului regizat de Călin Peter Netzer.

UPDATE Premiul pentru Cea mai bună imagine a fost acordat filmului „La limita de jos a cerului”, în regia lui Igor Cobileanski, care a mai primit şi statueta Gopo pentru Cel mai bun film de debut. 

Filmul „Poziţia Copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, a obţinut premiul Gopo pentru Cel mai bun montaj, dar şi pentru Cel mai bun sunet. 

De asemenea, producţia „Experimentul Bucureşti”, regizată de Tom Wilson, a fost desemnată Cel mai bun film documentar. 

Filmul „Domnişoara Cristina” a luat două premii Gopo, în această seară, la Opera Naţională din Bucureşti, pentru Cel mai bun machiaj şi Cele mai bune costume.  

image

Radu Beligan şi Marius Manole FOTO Adi Marineci

Gala Premiilor Gopo, care are loc în seara aceasta, începând cu ora 19, pe scena Operei Naţionale, răsplăteşte valoarea din industria cinematografică românească, motiv pentru care a fost numită „Oscarul românesc“. Vedeta acestei ediţii va fi, în mod previzibil, filmul „Poziţia copilului“, câştigător anul trecut al Ursului de Aur, marele premiu al Festivalului de Film de la Berlin.

Lungmetrajul lui Netzer este nominalizat la aproape toate categoriile: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cea mai bună actriţă în rol principal (Luminiţa Gheorghiu), Cel mai bun actor în rol secundar (Vlad Ivanov), Cea mai bună actriţă în rol secundar (Ilinca Goia), Cel mai bun scenariu (Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer), Cel mai bun montaj, Cel mai bun sunet, Cele mai bune costume, Cel mai bun machiaj. Interesant e că la nominalizarea pentru Cel mai bun actor în rol secundar a fost preferat Vlad Ivanov, şi nu Bogdan Dumitrache, cel care are un rol foarte consistent în „Poziţia copilului“.

Rebengiuc şi Luminiţa Gheorghiu

Alături de „Poziţia copilului“, la marele Premiu Gopo, categoria Cel mai bun film, mai sunt nominalizate „Câinele japonez“ (regia: Tudor Cristian Jurgiu), „Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism“ (regia: Corneliu Porumboiu), „La limita de jos a cerului“ (regia: Igor Cobileanski), „Rocker“ (regia: Marian Crişan). Numele regizorilor de la această categorie se regăsesc integral şi la categoria Cel mai bun regizor.
Pentru premiul acordat celui mai bun actor într-un rol principal se luptă Victor Rebengiuc (protagonistul filmului „Câinele japonez“), Adrian Titieni (pentru rolul din „Domestic“, regia Adrian Sitaru), Gheorghe Ifrim („Domestic“), Igor Babiac („La limita de jos a cerului“), Dan Chiorean („Rocker“).
Premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal se dispută între Luminiţa Gheorghiu, Diana Avrămuţ („Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism“), Ioana Flora (protagonista filmului „Deja vu“, regizat de Dan Chişu), Ioana Anastasia Anton („Domnişoara Christina“, regizat de Alexandru Maftei), Ana Ularu („O vară foarte instabilă“, regizat de Anca Damian).

Omagierea seniorilor

Ca în fiecare an, Premiile Gopo aduc un omagiu celor care şi-au dedicat întreaga viaţă artelor legate de cinema. Astfel, în seara aceasta, pe scena Operei Române va urca să primească premiul pentru întreaga activitate regizorul şi directorul de imagine Nicolae Mărgineanu. De asemenea, actorul Radu Beligan va primi trofeul pentru întreaga carieră. Organizatorii Galei Premiilor Gopo vor acorda şi o distincţie specială, proiecţionistei Elena Ciocan.

Gala Premiilor Gopo a ajuns anul acesta la a opta ediţie şi este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), al cărei preşedinte este regizorul Tudor Giurgiu.

Lista completă a Premiilor Gopo: 

CEL MAI BUN FILM

Poziţia copilului (Călin Peter Netzer)

CEA MAI BUNĂ REGIE

Călin Peter Netzer pentru filmul Poziţia copilului

CEL MAI BUN SCENARIU

Răzvan Rădulescu, Călin Peter Netzer pentru filmul Poziţia copilului

CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ ÎNTR-UN ROL PRINCIPAL

Luminiţa Gheorghiu pentru rolul Cornelia din filmul Poziţia copilului

CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ ÎNTR-UN ROL SECUNDAR

Ilinca Goia pentru rolul Carmen din filmul Poziţia Copilului

CEL MAI BUN ACTOR ÎNTR-UN ROL PRINCIPAL

Victor Rebengiuc pentru rolul Costache din filmul Câinele japonez

CEL MAI BUN ACTOR ÎNTR-UN ROL SECUNDAR

Vlad Ivanov pentru rolul Dinu Laurenţiu din filmul Poziţia Copilului

CEA MAI BUNĂ IMAGINE

Oleg Mutu R.S.C. pentru filmul La limita de jos a cerului

CEL MAI BUN MONTAJ

Dana Bunescu pentru filmul Poziţia Copilului

CEL MAI BUN SUNET

Cristian Tarnoveţchi, Dana Bunescu, Cristinel Şirli pentru filmul Poziţia Copilului

CEA MAI BUNĂ MUZICĂ ORIGINALĂ

Jon Wygens pentru filmul Domnişoara Christina

CEL MAI BUN MACHIAJ ŞI CEA MAI BUNĂ COAFURĂ

Cristina Temelie, Nastasia Mateiu pentru filmul Domnişoara Christina

CELE MAI BUNE COSTUME

Maria Miu pentru filmul Domnişoara Christina

CELE MAI BUNE DECORURI

Cristian Niculescu pentru filmul Domestic

 CEL MAI BUN FILM DE DEBUT

La limita de jos a cerului (Igor Cobileanski)

TÂNĂRĂ SPERANŢĂ

Tudor Panduru (pentru imaginea filmului Brigada Neagră)

CEL MAI BUN FILM DOCUMENTAR

The Bucureşti Experiment (r. Tom Wilson)

CEL MAI BUN FILM DE SCURTMETRAJ DOCUMENTAR

 Vibraţia (r. Germain Kanda)

CEL MAI BUN FILM DE SCURTMETRAJ FICTIUNE

O umbră de nor (r. Radu Jude)

CEL MAI BUN FILM EUROPEAN

Amour/ Iubire

PREMIUL PRO CINEMA

Marian Crişan

PREMIUL PUBLICULUI PENTRU FILMUL ROMÂNESC CU CELE MAI MARI ÎNCASĂRI ÎN 2013

Poziţia copilului

CulturăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite