Igor Cobileanski a lansat „La limita de jos a cerului“ la Bucureşti. Invitat de marcă la premiera din Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Cobileanski speră să aducă filmul şi în Republica Moldova FOTO: facebook/La limita de jos a cerului
Igor Cobileanski speră să aducă filmul şi în Republica Moldova FOTO: facebook/La limita de jos a cerului

Igor Cobileanski şi-a lansat vineri, în cinematografele din România, debutul său în regia de lungmetraj, "La limita de jos a cerului", o peliculă prezentată în premieră mondială la Festivalul Internaţional de la Karlovy Vary.

Filmul transmite povestea lui Viorel (Igor Babiac), un trafican de droguri care trăieşte într-un orăşel uitat de lume din Republica Moldova cu mama sa văduvită (Angela Ciobanu), care îl tachinează mereu din cauza lipsei lui de job. Cel mai bun prieten al său care este şi distribuitor de marijuana (Sergiu Voloc) îl târăşte după el în visul lui nebun de a zbura cu un deltaplan stricat, femeia pe care o iubeşte (Ela Ionescu) urmează să plece cu iubitul care trebuie să iasă din arest preventiv. Viorel decide să îşi schimbe viaţa în bine. Filmările au fost realizate în Republica Moldova, iar scenariul a fost scris de Corneliu Porumboiu şi Igor Cobileanski.

igor cobileanski si actorii

Igor Cobileanski pregăteşte scena cu Ela Ionescu şi Igor Babiac FOTO: pagina facebook a filmului

„Este primul lungmetraj şi încă nu pot să îmi dau seama sau chiar sunt un pic în neştire cum va fi sau cum va fi sala, cum vor reacţiona criticii. Se pare că există un soi de pozitivism în rândul criticilor, abia aştept să văd reacţia sălii, pentru că cei din sală te toacă un pic diferit. Le place sau nu le place, găsesc argumente sau nu caută neapărat argumente pentru e bine sau rău. Ei se ridică şi pleacă din sală dacă nu e filmul bun“, a mai menţionat Igor Cobileanski pentru Mediafax.

Premiera filmului în Republica Moldova va avea loc aproximativ în octombrie. „Sper să se întâmple cât mai curând şi la Chişinău, prin luna octombrie. Am fi vrut să-l aducem la premieră şi pe Corneliu Porumboiu, iar el are un program încărcat“, a dezvăluit regizorul.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite