Expulzarea lui George Simion din Republica Moldova scoate tinerii în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii unionişti din Republica Moldova şi România vor protesta faţă de reţinerea şi expulzarea liderului platformei „Acţiunea 2012”, Geoge Simion, din Republica Moldova.

„Societatea civilă din Republica Moldova şi România reacţionează cu promptitudine la măsurile abuzive luate împotriva preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012. Astfel, la Chişinău va avea loc astăzi, începând cu ora 11.00, la sala de conferinţe IPN (Casa Presei, oficiul 446) conferinţa de presă cu subiectul „Tentativa de a deturna manifestaţia din 16 mai, prin expulzarea abuzivă a lui George Simion”. În cadrul evenimentului vor fi prezentate informaţii noi cu privire la acest caz”, anunţă un comunicat de presă al ONG-ului unionist.

Tot astăzi, joi, 14 mai, mai mulţi tineri din Bucureşti vor protesta în faţa ambasadei Republicii Moldova din România, începând cu ora 17:00. Aceştia vor solicita revocarea de urgenţă a măsurii abuzive luate de autorităţile de la Chişinău împotriva unui cetăţean al României, lider al mişcării unioniste.


„Sunt reţinut de SIS. Ei nu sunt de acord cu protestul din 16 mai. Distribuiţi!”, scria George Simion ieri pe Facebook, la puţin timp după ce a fost anunţat despre decizia de a fi expulzat.

Amintim că, liderul platformei unioniste Acţiunea 2012 a fost reţinut de ofiţeri ai Seriviciului de Informaţii şi Securitate miercuri, 13 mai, pentru a fi escortat la vama cu România. Reţinerea a avut loc cu câteva zile înainte de un marş unionist de proporţii organizat de Acţiunea 2012. Potrivit lui Simion, SIS l-ar fi informat că a devenit persona non grata în Republica Moldova, iar timp de cinci ani nu va mai avea voie să intre pe teritoriul ţării.

„În legătură cu adresările parvenite la adresa Direcţiei relaţii publice a MAI informăm, că potrivit art. 55 al Legii nr. 200 din 2010, autorităţile naţionale sunt în drept să adopte decizia privind declararea străinului persoană indezirabilă ca o măsură asigurătorie, dispusă împotriva unui străin care a desfăşurat, desfăşoară ori în a cărui privinţă există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională. Astfel, la 13 mai curent, în baza materialelor acumulate, în privinţa cetăţeanului României, Simion George-Nicolae, de către Biroul Migraţie şi Azil al MAI a fost emisă şi înmânată persoanei decizia privind declararea drept persoană indezirabilă”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne de la Chişinău.

Totodată, Ambasada României la Chişinău a cerut informaţii autorităţilor din Republica Moldova pentru „reţinerea de către reprezentanţii Biroului Migraţie şi Azil al Republicii Moldova” a liderului Acţiunii 2012.

Amintim că, în luna decembrie 2014, George Simion a fost întors de la vama Albiţa, pe motiv că ar fi fost ,,inadmisibil” pe teritoriul Republicii Moldova. Şi-a încercat norocul pentru a doua oară şi a reuşit să treacă graniţa.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite