Eduard Harunjen afirmă că din cauza presei Procuratura are imagine de instituţie afiliată politic: Spun acest lucru în cunoştinţă de cauză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul general al Republicii Moldova, Eduard Harunjen, respinge informaţiile conform cărora Procuratura Generală ar fi afiliată politic. El susţine că unele instituţii de presă creează această percepţie în rândurile populaţiei precum că organele de drept sunt influenţate politic.

„Cred că atâta timp cât ideile astea vor fi răspândite prin mass-media afiliată politic, şi organele vizate vor avea amprentă politică. Spun acest lucru în cunoştinţă de cauză”, a declarat Eduard Harunjen într-un interviu oferit pentru Ziarul de Gardă.

Procurorul general ar fi tras această concluzie după ce în anul 2017 a fost efectuat un sondaj de opinie.

„El a scos în evidenţă că doar 8% din populaţia care a criticat activitatea noastră a avut tangenţă cu Procuratura. Ei toţi au spus că imaginea asta şi-au creat-o din presă, de la televizor”, a precizat Harunjen.

Potrivit lui, Procuratura ar trebui să fie criticată mereu: „Dar critica trebuie să fie argumentată, ca să ne ajute să ne perfecţionăm”.

„Nu poate şi nu ar trebui să existe presă care doar laudă procuratura şi presă care doar critică. E o anormalitate”, a spus procurorul.

În plus, acesta a subliniat că nu priveşte televizorul acasă, pentru că „atunci începe ora de vârf la spălatul minţilor”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite