„După hartă, şi răsplată”. Reacţia unioniştilor la gestul socialistului care a rupt harta României Mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Platforma unionistă Acţiunea 2012 a demarat o campanie prin care şi-a propus să doneze câte o hartă a României interbelice către 875 de şcoli şi facultăţi din Republica Moldova.

Campania demarată de unionişti se numeşte „După hartă şi răsplată” şi reprezintă o reacţie la gestul deputatului socialist Vlad Batrâncea care a rupt harta României Mari în şedinţa plenară a Parlamentului Republicii Moldova.

„Pentru ca proiectul să se încheie cu succes şi pentru ca adevărul istoric să ajungă în fiecare instituţie de învăţământ de peste Prut mai este nevoie de contribuţie financiară pentru încă 180 de hărţi”, precizează autorii campaniei.

„Le mulţumim celor care au răspuns apelului nostru de a duce mesajul României în fiecare şcoală din Republica Moldova şi îi îndemnăm şi pe cei care află acum de această campanie să contribuie pentru cele 180 de instituţii care încă nu beneficiază de o hartă a României interbelice. Fiecare gest contează, iar înverşunarea oponenţilor Unirii demonstrează că aceştia se tem şi recunosc impactul puternic al curentului unionist în rândul populaţiei”, a declarat Mădălina Hriţuleac, Secretar General al Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Platforma Acţiunea 2012 precizează că pe 1 decembrie 2015, 450 de licee din Republica Moldova au primit hărţi, drapelul României şi panglică tricoloră, într-un proiect desfăşurat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei de la Chişinău.

Amintim că în şedinţa Parlamentului din 10 decembrie 2015, deputaţii socialişti s-au arătat nemulţumiţi de repartizarea materialelor „cu caracter anticonstituţional” în şcolile şi liceele din ţară, ordin semnat de viceministrul Educaţiei Nadejda Cristea. Este vorba în special de repartizarea în şcoli a hărţii României Mari. În semn de protest, parlamentarul Vlad Batrâncea a rupt această hartă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite