Dorin Recean, propus ca viitor premier de Maia Sandu. Cine este acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maia Sandu l-a desemnat pe Dorin Recean în funcția de premier, după consultările cu formațiunile parlamentare. Deocamdată, acesta are sprijinul membrilor Partidului Acțiune și Solidaritate.

Dorin Recean, desemnat la funcția de premier de președinta Rep. Moldova. FOTO: Facebook.com
Dorin Recean, desemnat la funcția de premier de președinta Rep. Moldova. FOTO: Facebook.com

,,Am avut consultări cu fracțiunile parlamentare, în urma discuțiilor, am semnat decretul prin care l-am desemnat pe Dorin Recean în calitate de candidat la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. În cadrul consultărilor cu Partidul Acțiune și Solidaritate, echipa PAS și-a declarat sprijinul pentru domnul Dorin Recean”, a anunțat Maia Sandu. 

Președinta Republicii Moldova a vorbit și despre prioritățile noului Guvern. 

,,Noua echipa guvernamentală va fi formată prompt, noul Guvern va conduce țara pe acest drum al reconstrucției. Țara noastră va ieși cu capul sus din această perioadă tulbure. Noul Guvern va trebui să-și concentreze eforturile pentru revigorarea și dezvoltarea economică, să impulsionăm creșterea economică, să atragem cât mai multe investiții străine de calitate, așa încât nu doar să facem față creșterii prețurilor la nivel mondial, ci să avem mai multe locuri de muncă, salarii mai mari și să îmbunătățim nivelul de trai al moldovenilor. Noul Guvern va trebui să continue și să accelereze curățarea justiției”, a mai declarat președinta. 

Candidatul la funcția de premier anunță acțiuni pe patru dimensiuni

Despre desemnarea candidatului s-a anunțat în cadrul unui briefing de presă susținut de Maia Sandu, Igor Grosu, președintele Parlamentului și membrul fracțiunii parlamentare PAS, dar și Dorin Recean. 

,,Voi purcede imediat la formarea candidaturii guvernamentale și acțiunile care sunt necesare pentru implementarea programului de guvernare.Dragi cetățeni, vom purcede imediat la acțiuni pe trei dimensiuni: primul este ordine și disciplina din instituții. Instituțiile trebuie să deservească cetățenii și mediul de afaceri. Da, există rezistență, dar o vom depăși. A doua dimensiune de intervenție rapidă este să avem o nouă viață pentru economie. Aceasta înseamnă să oferim mai multe resurse accesibile, în mod special, investițiile în domeniul de afaceri și aceasta este calea pentru ca să avem locuri de muncă, salarii mai mari și să creăm bunăstare pentru fiecare dintre noi. este să avem o nouă viață pentru economie. Trei - pacea și stabilitatea.Trebuie să conștientizăm că, de la al Doilea Război Mondial încoace, suntem în cel mai înalt risc de provocări. Patru – integrarea europeană. Trebuie să accelerăm procesul de armonizare a legislației, să implementăm toate condiționalitățile, dar nu ca să bifăm, ci pentru că aceasta este modalitatea prin care putem asigura bunăstare în țară”, a spus candidatul la funcția de premier. 

Dorin Recean este fost ministru de Interne și actualul consilier al președintei țării în domeniul apărării și securității naționale și secretarul Consiliului Suprem de Securitate.

Consultări la scurt timp, după demisia Nataliei Gavrilița

Fracțiunea parlamentară a partidului ,,Șor” a fost reprezentată la consultări numai de Marina Tauber, iar reprezentanții Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au boicotat consultările, invocând că au fost anunțați despre consultări cu 40 de minute înainte de începerea lor, lucru care, spun ei, nu corespunde normelor juridice.

Startul consultărilor a fost dat astăzi, la scurt timp, după ce Natalia Gavrilița a demisionat din funcția de premier, la un an și jumătate de mandat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite