Dodon susține că s-au făcut percheziții la medicii care au recomandat fiului său tratament în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon, judecat în mai multe dosare, susține că procurorii au făcut percheziții și i-au interogat pe medicii care i-au recomandat fiului său tratament în România, documente pe baza cărora fostul șef de stat a obținut ridicarea interdicției de părăsire a Republicii Moldova.

Dodon acuză procurorii că au amenințat medicii. FOTO: Facebook.com/ Igor Dodon
Dodon acuză procurorii că au amenințat medicii. FOTO: Facebook.com/ Igor Dodon

Fostul șef de stat afirmă că acțiunile au avut loc în data de 25 ianuarie.

,,Nimic sfânt, nici bun simț, că de respectarea legii nici nu miroase. La indicația Maiei Sandu și a Veronicăi Dragalin, ieri, 25 ianuarie, procurorii au descins cu interogatoriu și ridicarea arhivei la medicii, care au prescris tratament feciorului meu. Ore în șir i-au terorizat, au făcut presiuni și i-au amenințat cu dosare și testul la poligraf. Au lăsat în urma lor lacrimi ale medicilor și altor cadre medicale, speriate de comportamentul abuziv al procurorilor. Domnișoarei Dragalin nu-i ajunge hârtie, nu au oameni să se ocupe de furtul miliardului, landromat și altele dosare importante, în schimb au timp și forțe pentru a pune procurorii de buzunar să-și bată joc de familia mea, de medici, doar pentru că au stabilit diagnoza și au prescris tratamente”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook. 

Reprezentanții Procuraturii Anticorupție de la Chișinău nu au răspuns, deocamdată, la solicitarea expediată de corespondentul ,,Adevărul”, iar cei ai Administrației Prezidențiale de la Chișinău ,,nu comentează declarațiile” lui Igor Dodon. 

Dodon lăsat să plece în România de judecătorii CSJ

În data de 19 ianuarie, judecătorii Curții Supreme de Justiție (CSJ) i-au permis lui Igor Dodon să părăsească țara. Potrivit cererii înaintate de avocați și neagreate de procurorul de caz,  fostul președinte va părăsi Republica Moldova în perioada 28 ianuarie- 5 februarie, după ce instanța de la Chișinău a dat curs solicitării înaintate de apărătorii săi, care au spus că acesta urmează să plece la un curs de reabilitare cu fiul său în România.

Igor Dodon este judecat în dosarul ,,Sacoșa neagră” pentru corupere pasivă, organizarea și acceptarea finanțării partidului politic din partea unei organizații criminale, comise în timpul exercitării mandatului său de președinte al Republicii Moldova, în vara anului 2019.

Potrivit procurorilor, fostul șef de stat ar fi pretins și acceptat până la un milion de dolari de la liderul Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc, și de la Serghei Iarolov, ultimul fiind un apropiat al politicianului. În schimbul mitei, Dodon s-ar fi angajat să întreprindă mai multe acțiuni, între care lipsirea de răspundere penală a lui Plahotniuc pe teritoriul Federației Ruse. 

Cauza penală a fost deschisă după ce mai multe videoclipuri în care Dodon primește o sacoșă neagră de la Plahotniuc au fost făcute publice. Fostul președinte al Republicii Moldova neagă acuzațiile. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite