Cum explică Dodon decizia cumnatului său de a înghiţi o recipisă după ce s-a trezit cu mascaţii la uşă: Avea emoţii. I-au speriat copilul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon în timp ce este scos din casă de către ofiţerii SIS.
Igor Dodon în timp ce este scos din casă de către ofiţerii SIS.

Ex-preşedintele Igor Dodon, reţinut pentru 72 de ore în câteva cauze penale, a oferit detalii despre decizia cumnatului său, Petru Merineanu, de a mânca o recipisă, în momentul în care mascaţii au dat buzna în casa acestuia.

Deşi procurorii susţin că Petru Merineanu a încercat să înghită o recipisă pentru a distruge probele, din care ar reieşi că ex-preşedintele ar fi beneficiarul unor imobile, Igor Dodon are o altă explicaţie a celor întâmplate.

„Dânsul, care a muncit peste 20 de ani în afara ţării, chiar a crezut că diaspora este aşteptată cu braţele deschise acasă. A vândut apartamentul din Moscova, declarând banii oficial la intrarea în ţară şi a hotărât să lanseze o afacere în satul lui natal Molovata Veche, creând astfel câteva zeci de locuri de muncă. Incidentul cu recipisa, mai puţin plăcut, dar atât de mediatizat în presă, poate fi explicat prin emoţiile unui om, care revine acasă de peste hotare şi se trezeşte la 7 dimineaţa cu mascaţii sub uşă, care îi sperie copilul”, se spune într-un mesaj transmis de către Igor Dodon din izolator.

Dodon a declarat că familia sa nu deţine imobile în satul Molovata Veche.

„Toate cele lansate în spaţiul mediatic afiliat puterii nu corespund realităţii, ceea ce va fi demonstrat foarte ferm în procesul de judecată. Astfel, reconfirm încă o dată că nu am alte imobile, active, venituri, afară de cele declarate public, iar acest proces, inclusiv acest capăt de acuzare îl consider a fi un pretext inventat, pentru iniţierea răfuielii politice din partea doamnei Maia Sandu, care doreşte cu orice preţ să înlăture principalul oponent politic”, a explicat Dodon.

Cumnatul fostului preşedinte Igor Dodon a fost reţinut, marţi dimineaţă, odată cu reţinerea fostului şef de stat. Acesta ar fi fost reţinut de către procurori chiar în timp ce mânca o recipisă, în încercarea de a distruge probele, din care ar reieşi că Dodon ar fi beneficiar al bazei de odihnă din satul său de baştină, Sadova.

Procuratura Anticorupţie a comunicat că marţi, 24 mai, au fost percheziţionate zece imobile şi patru automobile, în cadrul a patru dosare penale deschise pe numele fostului preşedinte Igor Dodon, acţiuni ilegale care ar fi avut loc în perioada 2014 - până în prezent.

Dodon este acuzat de comiterea coruperii pasive, acceptarea finanţării partidului politic de o organizaţie criminală, trădare de patrie şi îmbogăţire ilicită.

Ex-preşedintele Igor Dodon a oferit explicaţii în cazul fiecărei învinuiri aduse de procurori. Dodon susţine că toate acuzaţiile „sunt superficiale, false, fără probe serioase şi vor fi respinse de orice instanţă de judecată independentă, nu capturată politic”. Totodată, Dodon o acuză pe Maia Sandu că ar fi capturat justiţia şi că ar sta în spatele reţinerii sale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite