Dodon spune că procurorul general interimar trebuie să se ocupe de trei direcţii: Furtul miliardului, uzurparea puterii şi schemele contrabandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a declarat că procurorul general interimar, Dumitru Robu, desemnat recent de Parlament şi numit în funcţie de şeful statului, trebuie să se ocupe de trei direcţii: furtul miliardului, uzurparea puterii şi schemele de corupţie şi contrabandă. Despre aceasta a anunţat preşedintele în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

„Până la mijlocul lunii august Procuratura Generală şi Centrul Naţional Anticorupţie trebuie să-şi intensifice activitatea”, a continuat şeful statului.

Preşedintele spune că o altă iniţiativă legislativă care este în curs de elaborare prevede acordarea plăţii pensiei de vârstă timp de cinci ani soţului/soţiei sau urmaşilor, dacă persoana a decedat înainte să atingă vârsta de pensionare. O altă investiţie socială se referă la acordarea ajutorului financiar pe parcursul sezonului de încălzire persoanelor socialmente vulnerabile.

Preşedintele a declarat că procedura de numire a unui nou procuror general durează minim 60 de zile şi ar putea fi lansată în a doua jumătate a lunii august, după ce vor fi adoptate modificări la Legea cu privire la Procuratură.

 „Noi ne-am înţeles preliminar cu premierul şi colegii că următoarea şedinţă a Consiliului Suprem de Securitate va avea loc la mijlocul lunii august şi acolo trebuie să discutăm cu procurorul general ca să existe rezultate concrete”, a menţionat Igor Dodon.

Igor Dodon a mai menţionat că Declaraţia cu privire la statul captiv, adoptată de noul Parlament, nu dezleagă mâinile guvernării pentru orice fel de scţiuni, aşa cum se spune în societate. „Aceasta este o declaraţie politică, ea nu este mai presus de Constituţie şi legi. Nu putem da Constituţia într-o parte, legislaţia într-o parte, pentru că nu aşa se face într-un stat de drept. Au existat precedente când cei care au fost înlăturaţi cu abatere de la normă, au fost restabiliţi”, a declarat Igor Dodon.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite