Directorul Centrului Naţional Anticorupţie nu vine în Parlament: „Decizia de a mă demite a fost deja luată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Flocea

Directorul Centrului Naţional Anticorupţie, Ruslan Flocea, nu se va prezenta la şedinţa Parlamentului de astăzi, 18 noiembrie, la care urmează să fie audiat Raportul de evaluare a activităţii CNA pentru perioada ianuarie 2016 - septembrie 2021. Potrivit lui Ruslan Flocea, este vorba despre „un exerciţiu formal, din moment ce decizia de a-l demite a fost deja luată”, transmite IPN.

Ruslan Flocea spune că, cel puţin, asta reiese din declaraţiile publice ale unor reprezentanţi ai Partidului Acţiune şi Solidaritate care au afirmat, cu fiecare ocazie, că directorul CNA va fi demis după aşa-zisa evaluare.

„Timp de două luni, am participat cu echipa la audierile din comisia parlamentară, am prezentat absolut toată informaţia solicitată, cu răspunsuri concrete la întrebările formulate de deputaţi. Am oferit explicaţii, acolo unde au fost necesare unele precizări. Cu regret, raportul, publicat astăzi pe site-ul Parlamentului este expresia unei distorsionări intenţionate a realităţii, o manipulare crasă a cifrelor şi o lipsă totală de înţelegere a proceselor”, precizează Ruslan Flocea într-o declaraţie transmisă presei.

Directorul CNA mai spune că a observat de la bun început superficialitatea abordărilor unor membri ai Comisiei, lipsa cunoaşterii elementare a cadrului juridic şi a competenţelor CNA, precum şi populismul manifestat pe toată perioada audierilor. „De aceea îi voi scuti pe cei, care se acoperă astăzi cu mandatul de încredere dat de cetăţeni, de ruşinea ce le revine pentru un exerciţiu de faţadă, cu final prestabilit”, mai declară Flocea.

Ruslan Flocea a fost numit de Parlament în funcţia de director al CNA în iulie 2019. Până atunci, a deţinut funcţia de secretar general al Aparatului preşedintelui.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite