Curtea de Apel va decide astăzi dacă Renato Usatîi va fi arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Chişinău va examina astăzi contestaţia procurorilor privind eliberarea din arest a liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi. Evenimentul va începe la ora 11:00.

Procurorii au contestat la Curtea de Apel decizia Judecătoriei Centru din 24 octombrie, care a dispus cercetarea politicianului în libertate.

Renato Usatîi este învinuit de violarea secretului corespondenţei, iar procurorii consideră necesară cercetarea în continuare a infracţiunii, îşi manifestă dezacordul cu motivele invocate de magistraţii Judecătoriei Centru şi insistă pe cercetarea lui Usatîi în stare de arest preventiv.

Renato Usatîi a fost reţinut pe data de 23 octombrie, pe aeroportul din Chişinău pe când se întorcea de la Moscova. Cu câteva zile mai înainte, acesta a făcut publice mai multe convorbiri telefonice între fostul premier Vlad Filat, în prezent arestat pentru devalizarea a trei bănci, şi bancherul Ilan Shor, anchetat şi el în acelaşi caz.

Duminică, 25 octombrie, după mai bine de două ore, Renato Usatîi a fost eliberat de judecătoria Centru urmând să fie cercetat în libertate, iar mulţimea l-a întâmpinat cu aplauze ca pe un adevărat erou.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite