Procurorii îl vor pe Usatîi în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii moldoveni nu sunt de acord cu eliberarea lui Renato Usatîi şi vor contesta încheierea Judecătoriei Centru din 24 octombrie, care a discpus cercetarea acestuia în libertate. Usatîi este învinuit de violaera secretului corespondenţei.

Procuratura Generală anunţă că procurorii au depus contestaţia la Curtea de Apel. Aceştia consideră necesară cercetarea în continuare a infracţiunii, îşi manifestă dezacordul cu motivele invocate de magistraţi şi insistă pe cercetarea lui Usatîi în stare de arest preventiv.

Procuratura Generală a menţionat într-un comunicat de presă remis cu puţin timp în urmă că după expunerea instanţei ierarhic superioare asupra contestaţiei, vor fi decise măsurile ulterioare pe acest caz.

Renato Usatîi a fost reţinut în seara zilei de vineri, 23 octombrie, pe aeroportul din Chişinău pe când se întorcea de la Moscova. Cu câteva zile mai înainte, acesta a făcut publice mai multe convorbiri telefonice între fostul premier Vlad Filat, în prezent arestat pentru devalizarea a trei bănci, şi bancherul Ilan Shor, anchetat şi el în acelaşi caz.

Duminică, 25 octombrie, după mai bine de două ore, Renato Usatîi a fost eliberat de judecătoria Centru urmând să fie cercetat în libertate, iar mulţimea l-a întâmpinat cu aplauze ca pe un adevărat erou.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite