Cristian Rizea, atac la „prietenul său”: Luigi Forciniti e un interpus de-al lui Plahotniuc, iar Ţuţu vinde droguri în restaurant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Rizea, ex-deputat PSD, anunţat în căutare de autorităţile române
Cristian Rizea, ex-deputat PSD, anunţat în căutare de autorităţile române

Controversatul ex-deputat român Cristian Rizea, condamnat definitiv în România, acuză o tentativă de asasinare într-un restaurant din Chişinău. Rizea susţine că a fost otrăvit în incinta acestui local, iar autorităţile camuflează cazul.

Deşi era un client fidel, precum şi declară într-una din ediţiile sale „Spovedania lui Rizea”, ex-deputatul român avea chiar şi masa sa, iar în local se afla aproape în fiecare vineri. Totul însă s-a sfârşit acum câteva luni când şi-a pierdut cunoştinţa chiar în local, scrie Sinteza.

Rizea povesteşte că la spital i s-a spus clar că a fost otrăvit, iar poliţia ar camufla cazul şi până la moment nu există încă un învinuit.

Cui aparţine localul

În actele publice, localul ar fi administrat de către Pînzaru Ion, tot el ar deţine 100% din cota parte a companiei „ENTOURAGE & COMPANY” S.R.L.

Rizea însă susţine că de fapt italianul Luigi Forciniti e cel care administrează localul, fiind căsătorit cu Galina Pînzaru, o creatoare de modă cunoscută.

Cum a ajuns localul pe mâna lui Forciniti?

Luigi Forciniti ar mai deţine careva localuri în Monaco, fapt confirmat de Cristian Rizea, care declară că ar fi buni cunoscuţi cu Gigi Forciniti. Însă Rizea respinge categoric ideea că italianul ar fi cumpărat restaurantul „Entourage” de la Vladimir Plahotniuc.

Ex-deputatul român dezvăluie în premieră că de fapt, soţia italianului, Galina Pînzaru, este o rudă apropiată cu sora fostului lider PD, Tatiana Plahotniuc.

În această ordine de idei, Rizea a declarat că de fapt restaurantul din inima Capitalei, ar fi rămas în posesia fostului lider al Partidului Democrat, fugarul Vladimir Plahotniuc. Acesta din urmă i l-ar fi oferit spre administrare lui Forciniti pentru ca localul să-şi continue activitatea.

Mai mult decât atât, în incinta localului s-ar continua şi vânzarea de droguri organizată de un alt apropiat al lui Vlad Plahotniuc, Constantin Ţuţu. Fostul deputat democrat, Constantin Ţuţu, este cercetat în prezent pentru îmbogăţire ilicită şi fals în declaraţii. Procurorii anticorupţie au aplicat sechestru pe imobilul fostului parlamentar şi susţin că, fiind persoană cu funcţie de demnitate publică, în perioada 2014-2019 a realizat venituri din mai multe surse în sumă totală de 6 455 350 de lei şi tot în aceiaşi perioadă a efectuat cheltuieli în sumă totală de 10 012 207 lei.

Cristian Rizea este fost deputat român, membru al PSD-ului de peste Prut. El este condamnat în România la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie. Politicianul a fost acuzat de DNA că a pretins de la un om de afaceri suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive, însă acesta nu-şi recunoaşte vina.

Cristian Rizea a primit cetăţenia moldovenească în 2017, susţine el. În 2020, fostul preşedinte, Igor Dodon, i-a retras acestuia cetăţenia, pentru că ar fi obţinut-o în mod ilegal. Rizea spune că decretul emis de Dodon este la fel de ilegal şi susţine că actele sale moldoveneşti sunt în regulă.

    

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite