Cine este Sergiu Şeptilici, în a cărei casă număra banii procurorul general Dumitru Robu. E vorba de fostul consul al Moldovei de la Odesa, bănuit de luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Robu, procuror general interimar
Dumitru Robu, procuror general interimar

Apar noi detalii în scandalul legat de presupusa mituire a procurorului general interimar, Dumitru Robu. Persona care i-a transmis banii lui Robu este nimeni altul decât fostul consul al Republicii Moldovei la Odesa, Sergiu Şeptilici, suspendat la începutului acestui an pentru că ar fi luat mită.

Într-un comunicat de presă al Procuraturii, Dumitru Robu a spus că imaginile video au fost efectuate în perioada mai-iunie 2020, în casa părinţilor cetăţeanului Sergiu Şeptelici, aflată în vecinătatea socrilor lui. Robu a mai spus că în niciun caz nu e vorba de luare de mită, ci de o tranzacţie de vânzare-cumpărare a unei maşini. 

„Persoana respectivă (Sergiu Şeptilici n.a.) a procurat un automobil de la cumnatul meu Ghenadie Gheţiu, iar în video este redat cum am primit suma de circa 10.000 euro pentru acest automobil, deoarece cumnatul se afla la acel moment în Italia şi era în imposibilitate de a se deplasa în Republica Moldova. Imediat după primirea banilor, aceştia au fost depuşi pe contul bancar şi transferaţi cumnatului meu în Italia”, se arată în comunicat.

Totuşi, mai multe lucruri, puse cap la cap, nu se prea leagă. Robu spune că a primit 10.000 de euro pentru maşină, un Mercedes GLK 220, fabricat în 2012, însă contractul de vânzare-cumpărare, arată că automobilul a fost vândut cu doar 45.000 de lei, ceea ce înseamnă peste 2.000 de euro. 

Sergiu Şeptilici a fost suspendat în ianuarie 2021 din funcţia de consul al Moldovei la Odesa, după ce a fost acuzat că ar fi luat mită de la un cetăţean origine arabă pentru perfectarea unei vize. În schimbul acestui serviciu, bănuitul ar fi pretins şi primit 100 de euro drept mită. Şeptilici pledează nevinovat.

x
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite