Comisia Europeană va aloca 8 milioane de euro pentru a întări rezistenţa Moldovei în faţa atacurilor cibernetice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO SHUTTERSTOCK
FOTO SHUTTERSTOCK

Comisia Europeană a adoptat un pachet de sprijin în valoare de 8 milioane de euro pentru a întări rezistenţa Republicii Moldova în faţa atacurilor cibernetice şi a dezinformării, care s-au intensificat odată cu invazia Federaţiei Ruse în Ucraina. Despre aceasta a anunţat eurodeputatul Siegfried Mureşan, transmite IPN.

Banii vor fi putea fi folosiţi pentru a întări infrastructura de securitate cibernetică, dar şi pentru a oferi sprijin mass-mediei independente şi Consiliului Audiovizualului din Republica Moldova în vederea combaterii ştirilor false.

„De la începutul invaziei ruse din Ucraina, Republica Moldova a fost ţinta mai multor atacuri cibernetice asupra site-urilor şi platformelor guvernamentale, dar şi a unui număr foarte mare de ştiri false. În acest context, Uniunea Europeană vine în sprijinul Republicii Moldova pentru a ajuta autorităţile de la Chişinău să protejeze instituţiile statului şi cetăţenii în faţa ameninţărilor venite dinspre Kremlin”, susţine Siegfried Mureşan.

Potrivit eurodeputatului, banii vor putea fi folosiţi şi pentru a întări capacitatea de gestionare a fluxului mare de refugiaţi din Ucraina. „Republica Moldova este ţara care a primit cel mai mare număr de refugiaţi raportat la populaţie. Tocmai de aceea, are nevoie de tot sprijinul nostru pentru a gestiona cât mai bine situaţia şi a asigura oamenilor care fug din calea războiului toate cele necesare”, menţionează Siegfried Mureşan.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite