CNI: Milionarul de la Interne încalcă legea administrându-şi în continuare afacerile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afacerile lui Vladimir Maiduc sunt estimate la cel puţin zece milioane de euro FOTO: Dumitru Goncear
Afacerile lui Vladimir Maiduc sunt estimate la cel puţin zece milioane de euro FOTO: Dumitru Goncear

Comisia Naţională de Integritate (CNI) a constatat că Vladimir Maiduc, şeful Serviciului securitate internă şi combatere a corupţiei din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a încălcat legea continuând să-şi administreze afacerile după numirea în funcţia publică. Poliţistul a contestat actul în instanţă.

CNI s-a autosesizat în urma articolului publicat în ziarul „Adevărul“ Moldova „Milionarul de la Securitatea Internelor“, în care am scris că Vladimir Maiduc a revenit la MAI după o pauză de zece ani, timp în care şi-a construit o afacere estimată la nu mai puţin de un milion de euro. Acesta este proprietarul complexului de odihnă „Forest Club“ din Ialoveni, dar şi a câtorva firme din România. Poliţistul ne-a declarat atunci că nu s-a întors la Interne pentru salariu, „ci pentru a face parte din echipa ministrului Dorin Recean“.

CNI a stabilit că funcţia publică este incompatibilă cu afacerile pe care le conduce Maiduc.

„CNI a constatat faptul încălcării regimului juridic al incompatibilităţii de către Vladimir Maiduc, şeful Serviciului securitate internă din cadrul MAI, exprimată prin exercitarea activităţii de întreprinzător prin intermediul administratorilor numiţi la fiecare din cele trei întreprinderi, la care este unic asociat şi participarea la conducerea societăţilor menţionate, dispunând asupra direcţiilor de activitate economică a acestora şi ignorarea prevederilor legale privind lichidarea situaţiei de incompatibilitate“, este menţionat în decizia emisă de CNI pe 12 iunie.

La rândul său, Maiduc crede că actul este ilegal şi l-a contestat în judecată. „Confirm că sunt patronul acestor firme, însă nu eu le administrez acum. Am angajat alte persoane să gestioneze aceste afaceri. Eu consider că nu am ignorat prevederile legale“, a spus el pentru platforma online Moldova Curată.

Procesul va începe în toamnă, iar dacă judecătorii vor lua o decizie în favoarea lui, funcţionarul de la Interne va acţiona CNI în instanţă pentru defăimare.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite