Cât de bine cunosc moldovenii limba română? Note mici la concursul „Dictare pentru fiecare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
limba romana gramatica

Cei peste o mie de moldoveni care s-au înghesuit să-şi demonstreze cunoştinţele în gramatica limbii române pentru a pune mâna pe un premiu bănesc au scris testul în medie pe cinci. Nimeni nu a luat nota zece, premiată cu 2.000 de lei.

Mai exact, potrivit rezultatelor afişate de Facultatea de Litere a Universităţii de Stat din Moldova, cei 1.081 de participanţi la concursul „Dictare pentru fiecare“, desfăşurat de Ziua Independenţei, au avut media 4,97, cele mai multe note fiind cele de patru (575) şi cinci (192).

Nimeni nu s-a învrednicit de nota maximă, astfel încât Direcţia Cultură a Primăriei Chişinău, care a organizat concursul, nu va acorda premiul mare de 2.000 de lei. În schimb, trei persoane au scris dictarea pe nouă şi vor ridica 1.500 de lei fiecare. Pe nota opt au dat testul 60 de persoane, care vor primi câte 1.000 de lei. 

Pe şapte au scris 110 de oameni, iar pe şase - 142. 

La concurs au participat oameni de toate vârstele, de la copii de 7 ani până la persoane în etate. Deşi iniţial au fost pregătite doar două săli pentru examinare, în total a fost nevoie de 14. Şi numărul profesorilor care au verificat lucrările a fost suplimentat. 

Câştigătorii vor fi premiaţi astăzi, de Ziua limbii române, în cadrul unei ceremonii speciale.

Program festiv de ziua limbii române, la Chişinău

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite