La concursul „O dictare pentru fiecare“ au participat ieri peste 1.000 de oameni dornici să-şi verifice cunoştinţele de limba română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de oameni s-au înghesuit ieri în sălile de examen, pentru concursul „O dictare pentru fiecare“ Foto: Andrei Rizescu
Sute de oameni s-au înghesuit ieri în sălile de examen, pentru concursul „O dictare pentru fiecare“ Foto: Andrei Rizescu

Peste 1.000 de persoane au participat la concursul de testare a cunoştinţelor la limba română: „O dictare pentru fiecare”, pregătit de către Primăria municipiului Chişinău şi Facultatea de Litere a USM, de patru ori mai mult decât s-au aşteptat organizatorii.

Şefa Departamentului Limba română, lingvistică generală şi limbi clasice a USM, Alexandra Gherasim, a declarat pentru IPN că numărul participanţilor a depăşit aşteptările organizatorilor, fiind de patru ori mai mare, relevă IPN.

La concurs au participat oameni de toate vârstele, de la copii de 7 ani până la persoane în etate. Deşi iniţial au fost pregătite doar două săli pentru examinare, în total a fost nevoie de 14.

Până la concurs, organizatorii au desfăşurat o testare în stradă pentru a identifica câţi oameni ar fi interesaţi să participe la acţiune. Mulţi au refuzat să discute cu moderatorii implicaţi în proiect. De aceea, organizatorii s-au aşteptat că fluxul de participanţi nu va fi atât de mare.

„Dar ne bucurăm că au fost atât de mulţi”, a spus Alexandra Gherasim, menţionând că speră că numărul mare de participanţi a fost generat de marea dragoste faţă de limba română.

Numărul de profesori pentru verificarea lucrărilor va fi suplimentat. Iniţial pentru acest exerciţiu au fost selectaţi cinci profesori.

Concursul a avut loc de Ziua Independenţei, pe 27 august. Câştigătorii vor fi premiaţi cu sume băneşti. Pentru nota 10 –  2000 lei, pentru  9 – 1500 de lei şi pentru nota 8 – 1000 de lei. Rezultatele vor fi anunţate pe 30 august, iar premiile vor fi acordate pe 31 august, în cadrul unui eveniment festiv. Listele câştigătorilor vor fi publicate pe siteurile: www.litere.md şi www.chisinau.md, dar şi pe pagina de Facebook: www.facebook.com/dictare pentru fiecare.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite