Bașcana Găgăuziei, întâlnire cu Putin. Guvernarea de la Chișinău: Criminalii se înțeleg bine unii cu alții

0
Publicat:

Bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, s-a întâlnit cu liderul de la Kremlin în orașul Soci din Rusia, unde a avut loc Festivalul Mondial al Tineretului. Evghenia Guțul, care este apropiata oligarhului fugar Ilan Șor, afirmă că l-a anunțat pe Putin despre presupusele presiuni ale Chișinăului asupra Comratului.

Vladimir Putin și Evghenia Guțul s-au întâlnit la Soci. FOTO: Facebook
Vladimir Putin și Evghenia Guțul s-au întâlnit la Soci. FOTO: Facebook

Bașcana Găgăuziei a publicat pe internet o fotografie cu Vladimir Putin, aceasta fiind însoțită de un mesaj cu detalii despre întrevedere. 

„L-am informat pe Vladimir Vladimirovici despre fărădelegile autorităților din Republica Moldova, care se răzbună pe noi pentru poziția noastră civică și loialitatea față de interesele naționale. Chișinăul ne privează pas cu pas de împuterniciri, ne limitează bugetul, încalcă drepturile legale, provoacă instabilitate și destabilizare în Găgăuzia și în toată țara”, a notat aceasta pe internet.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat întrevederea lui Vladimir Putin cu Evghenia Guțul, subliniind că a fost vorba o „comunicare scurtă”, potrivit presei ruse.

Reacția Guvernului și a Parlamentului 

Iar reprezentanții Parlamentului de la Chișinău au comentat întâlnirea, afirmând că ,,criminalii se înțeleg bine unii cu alții”.

,,A câta oară se confirmă că regimul criminal al lui Putin susține în Moldova principala grupare criminală a țării, în frunte cu Șor, care a furat Miliardul. Putin ar vrea ca țara noastră să fie condusă de niște hoți. Moldovenii nu vor permite asta”, a scris Radu Marian, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), formațiunea de guvernământ din țara vecină.

Au reacționat și responsabilii Executivului. „Viziunea noastră este una de pace, stabilitate și prosperitate pentru toți cetățenii Republicii Moldova în calea noastră de integrare europeană. Mesajele de dezbinare și plecăciuni regulate la kremlin ale reprezentanților grupării criminale șor nu servește intereselor cetățenilor Republicii Moldova. Autoritățile au avertizat societatea despre intențiile Rusiei și a făcut apelul spre vigilență, să se informeze din surse oficiale și să nu se lase manipulați de acțiunile agresive ale Federației Ruse și ale actorilor de influența controlați de aceasta sau mai simplu spus slugile acestora. Împreună, prin unitate, vom avansa către un viitor european sigur, pașnic, prosper, pentru toți cetățenii țării noastre”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Solicită sprijinul Kremlinului

Recent, bașcana Evghenia Guțul a solicitat susținere la Moscova, denunțând ,,presiuni” din partea Republicii Moldova, sprijinul fiind solicitat la două zile după ce în data de 28 februarie, așa-zișii deputați din regiunea separatistă transnistreană au aprobat o rezoluție prin care au solicitat ajutorul, inclusiv Rusiei, să apere cei peste 220.000 de cetățeni ruși.

Chișinăul a catalogat afirmațiile de la Tiraspol drept „declarații propagandistice”

,,Biroul politici de reintegrare respinge declarațiile propagandistice venite de la Tiraspol, amintind că regiunea transnistreană beneficiază de pe urma politicilor de pace, securitate și integrare economică cu Uniunea Europeană, avantajoase pentru toți cetățenii”, a declarat vicepremierul pentru Reintegrare de la Chișinău, Oleg Serebrian.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite