Avertizare pentru România! Rusia a găsit în prunele româneşti urme moldoveneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prunele româneşti ar putea fi interzise în Rusia FOTO Adevărul
Prunele româneşti ar putea fi interzise în Rusia FOTO Adevărul

Agenţia federală rusă pentru siguranţa agroalimentară şi veterinară Rosselhoznadzor anunţă că a dejucat o tentativă de introducere în Rusia a fructelor moldoveneşti cu documente de origine românească.

Rosselhoznadzor avertizează că va combate toate încercările de a importa fructe din Moldova şi Polonia prin alte ţări. Prima tentativă a fost descoperită, anunţă Interfax.

Şeful Rosselhoznadzor, Serghei Dankvert, a declarat că într-un camion care transportă prune din România jumătate erau româneşti, iar jumătate - din Republica Moldova.

"Avem informaţii că unele state est-europene ar intenţiona să se ocupe de operaţiuni de livrare (în Rusia n.r.) a fructelor din Moldova si Polonia. Considerăm că trebuie să avertizez că vom bloca orice tentativă", a spus Serghei Dankvert.

El a menţionat că sancţiunile ruse împotriva tuturor ţărilor care se angajează în astfel de practici vor fi "suficient de aspre". Dankvert a reamintit că în certificatele care însoţesc produsele trebuie să demonstreze provenienţa lor.

"Dacă vom constata că certificatele conţin informaţii false, din dorinţa de a oferi asistenţă pentru cei ale căror produse sunt interzise în Rusia, această certificare va fi declarată ilegală şi vom exprima neîncredere serviciului fitosanitar din ţara care a emis certificatul", a declarat oficialul rus.

Începând cu 21 iulie, Rusia a interzis livrările de fructe din Moldova şi începând cu 1 august - de fructe şi legume din Polonia, drept motiv invocându-se încălcarea repetată a normelor fitosanitare ruseşti.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite